fbpx

Tune Spurtreu: célszerszám nem spúr bringásoknak

Vannak dolgok az életben, amiket nem azért veszel meg mert a legjobb ár/érték arányúak, vagy mert annyira nélkülözhetetlenek. Hanem azért, mert egyszerűen csak kell, mert birtokolni akarod. Van az angoloknak erre egy megfelelő kifejezése: must have thing. Na a Tune Spurtreu is ilyen.

Miért is van szüksége valakinek egy lézeres kormányközép beállító célszerszámra? Mondjuk nekünk van, mert csoporttesztjeink alkalmával 10-20-30 bringát kell beállítani, és természetesen be tudtuk eddig is a szokásos módszerrel forgatni a kormányokat, de mennyivel gyorsabb ezzel. Sokan vannak, akik helyhiány miatt elforgatott kormánnyal tárolják a kerékpárjukat, és bizony nekik is nagy segítség lehet a Spurtreu. Vagy edzőtáborba teherautóban szállított bringák összerakásakor, hiszen nagyon sokan érzékenyek arra, hogy tökéletesen középen álljon a kormány. Bringaboltokban éves szinten órákat spórol a szerelőknek, amit könnyen lehet összegszerűsíteni.

De egyébként valóban nehéz otthon megideologizálni egy több mint húszezer forintos „játékszer” hasznosságát. Egyszerűen kell és kész. Ezzel könnyebb letudni 🙂 Mire is jó a Spurtreu? Arra, hogy másodpercek alatt középre állítsd a kormányt a kerékhez képest. Tuti én vagyok a béna, de elsőre sosem megy szemre. Összerakom, gurulok vele egyet, majd megint csavarok kilazít, igazít. Néha még harmadszor is. Főleg országúti kormányoknál ahol nincsen akkora túlnyúlás mint a 700-as monti kormányoknál ahol hamar látszik az eltérés.

A Tune cuccot ráteszed oda, ahol a stucni és a kormány találkozik, majd bekapcsolod, és látod a piros lézeres pötty a gumid közepén van-e. Ha nem, akkor állítasz még rajta. Ilyen egyszerű az egész. Pontosan erre való. Nem többre. Sajnos a legújabb trendek nem kedveznek neki, ugyanis az extra rövid montis stucnikon nem tudod használni, mert nincsen elég kontakt felület. De az összes többin baromi jól működik. Hogy megéri-e az árát? Csapatoknak, szervizeknek, több bringával rendelkezőknek biztosan. Amúgy meg csak kell 🙂

Forgalmazó: Green Serpentine

Elérhetőség: www.serpentine.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo