fbpx

Tóth András körrekorddal a Kürtős Kupa legjobbja!

A hatodik alkalommal megrendezett gyenesdiási Kürtős Kupa XCO és Single Speed versennyel rajtolt a Takarékpont Mountainbike Challange sorozat. A Keszthelyi-hegység mára egyetlen mountainbike versenye idén is példásan, zökkenőmentesen zajlott.

A Kürtős Kupa az idei évben csatlakozott a Takarékpont Mountainbike Challange sorozathoz és nyitóeseményként, mintegy 117 indulóval indította a sorozatot.

Volt aki a gyerekektől kölcsönkapott bringával indult

A forgatókönyv idén is a megszokottak szerint zajlott: 3 táv közül lehetett választani. Először a 2 körös verseny, majd a 3, aztán a SingleSpeed Bajnokság és végül a 6 körös mezőny rajtolt. A 3500 méteres körök egyenként 200 méteres szintemelkedést tartogattak.
A singlespeed-esek (egy sebességes kerékpárral versenyzők) már több éve visszajárnak a nekik külön rendezett bajnokságra. Idén sem volt másként, jónéhány vállalkozó szellemű versenyző vágott neki a 6 körnek.
A 10 induló közül a Hegyibringa színeiben versenyző Tóth András és a Hotel-Yachtclub KSE-ből Német Gábor komoly csatát vívott, amiből előbbi került ki győztesen – 1 másodperces előnnyel.
A SingleSpeed futam után egy gyors gyermekverseny következett, ahol most is szép számmal jöttek el a jövő reménységei.

A főszervező, Léránt Balázs épp azt mutatja a gyerekeknek, hogy 10 kört kell menniük 🙂

A 6 körös verseny mezőnyéből több “megszokott” versenyző is hiányzott, akik a cross country kupafutam miatt voltak távol, ennek ellenére még a tavalyinál is többen vágtak neki a távnak.
A versenyt nagy fölénnyel a veszprémi Tóth András (VKE-Nelson) nyerte, aki 8:06-os köridejével rekordot állított fel. Szinte már a rajtnál az élre állt és a verseny végéig 2:28 másodpercre növelte az előnyét.

András első köre rekord lett, de összideje nem számít kiugrónak

A második helyre Czenki Tamás (Hotel-Yachtclub KSE) érkezett, a bronzérmes pedig ex-csapattársa, Pálmai Zsolt (Market Cycling Team) lett. A mezőnyben még esélyesének számító Veingartner Balázs (Meditech SC) “csak” az abszolút ötödik helyre futott be, ám a kategóriájában még így is fölényeskedett. A hölgyeknél Albert Katalin (VKE-Nelson) már második alkalommal nyerte a futamot Cséri Szilvia (Hotel-Yachtclub KSE) előtt.

Cséri Szilvia, Albert Katalin, Matolcsy Zita alkotta női dobogó


Férfi felnőtt – 6 kör

1 Tóth András VKE-Nelson 00:55:31
2 Czenki Tamás Hotel-Yachtclub KSE 00:57:59
3 Pálmai Zsolt Market Cycling Team 01:00:43

Férfi senior – 6 kör

1 Veingartner Balázs Meditech 01:01:48
2 Lóránd Imre VKE-Nelson 01:03:49
3 Dervalics Gábor Hotel-Yachtclub KSE 01:04:43

Női felnőtt – 6 kör

1 Albert Katalin VKE-Nelson 01:13:23
2 Cséri Szilvia Hotel-Yachtclub KSE 01:21:45
3 Matolcsi Zita X2S Haibike Team 01:53:44

SingleSpeed

1 Tóth András Hegyibringa SE 00:59:13
2 Németh Gábor Hotel-Yachtclub KSE 00:59:14
3 Kuti Péter deviantmtb.hu 01:02:21

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo