fbpx

Tom Dumoulin visszavonul?

Tom Dumoulin bejelentette, hogy szünetelteti kerékpáros pályafutását.

A Giro-győztes, Tour de France második helyezett, ex-időfutamvilágbajnok Tom Dumoulin otthagyta a Jumbo-Visma edzőtáborát és bejelentette, hogy egy ideig szünetelteti kerékpáros karrierjét.

“A csapat és én tegnap úgy döntöttünk, hogy ismeretlen időre távozom a csodálatos sportunkból. Már nagyon régóta nagy teljesítménykényszert érzek és azt érzem, hogy mindig a legjobbat akarom a csapat, a szponzorok és a szurkolók számára. De elfelejtettem magammal foglalkozni egy kicsit. Elfelejtettem, hogy mit szeretnék ebben a sportban és mit szeretnék a jövőmmel. És mivel nem tiszták a válaszok magamnak, ezért jelenleg nem tudom a legjobbamat nyújtani az engem körülvevő emberek számára. Tényleg szükségem van időre, hogy megtaláljam a válaszokat a fejemben, hogy mit és hogyan szeretnék. Jól érzem magam, hogy most megtettem ezt a lépést és ebben szerencsére támogat a családom, a csapat és a barátaim is. Nagy súly esett le a vállamról, hogy meghoztam ez a döntést. Sokat fogok gondolkozni és beszélgetni ebben a témában, és biztos vagyok benne, hogy meg fogom találni a válaszokat a következő időszakban.”

Mindenkit váratlanul ért az eset, Dumoulinre komoly szerep várt volna a Jumbo-Vismában az idei szezonban, Roglic-csal rendkívül ütőképes párost alkothattak volna és a holland bringás még messze nincs abban a korban, hogy a visszavonuláson kelljen gondolkoznia, hiszen 30 évesen a 3 hetesekhez a legjobb korban van. Bár a 2017-es Giro-győzelme és a 2018-as Tour, Giro ezüstje óta nem sikerült magára találnia, 2020-ban is a kétfejűnek tervezett Jumbo-Vismában nem volt a régi formájában, csak segítőként tudott hozzájárulni Primoz Roglic sikereihez, ami sejtetni engedte, hogy nincs minden rendben vele.
Érdekesség, hogy a Sunwebnél 2019-ben akkor jöttek a problémái amikor a csapat Giant kerékpárokról Cervelora váltott, míg a Jumbo-Vismánál is akkor döntött a szünet mellett amikor a Bianchit Cervelora cserélte a csapat, akár mondhatnánk azt is, hogy Dumoulin mumusa a Cervelo 🙂 (bár erősen valószínűsíthető, hogy nincs összefüggés a 2 dolog között).

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo