fbpx

Természetesen bombahírrel indul az átigazolási időszak!

Augusztus 1. az átigazolási időszak kezdete a profi kerékpársportban, ettől a naptól kezdve olvashatunk hivatalos híreket a transzferekről.

13-07-2016 Tour De France; Tappa 11 Carcassonne - Montpellier; 2016, Tinkoff; 2016, Team Sky; Sagan, Peter; Froome, Christopher; Montpellier;

13-07-2016 Tour De France; Tappa 11 Carcassonne – Montpellier; 2016, Tinkoff; 2016, Team Sky; Sagan, Peter; Froome, Christopher; Montpellier;

2016-ról 2017-re az egyik legfontosabb kérdés, mi lesz a Tinkoff Team tagjaival, hiszen a tulajdonos Oleg Tinkov nem kívánja tovább szponzorálni csapatát. A legsikeresebb aktív GT-menő, Alberto Contador jövője még kérdéses (nem hivatalosan a Trek-Segfredo csapata a lehetséges desztináció), a világbajnok Peter Sagan szerződése azonban már aláírásra került!

A szlovák sztár nem egyedül érkezik a jelenleg profi másodosztályú Bora-Argon 18 csapathoz, honfitársai, Michael Kolar, Erik Baska és testvére, Juraj is lehetőséget kap, továbbá a „keleti blokkból” Maciej Bodnar is leigazolásra kerül. A német csapat tervei szerint jövőre már a legmagasabb szinten, a WorldTour-ban, 1. osztályú istállóként szeretnének működni, Bora-Hansgrohe néven, s erre minden esélyük meg is van.

Egyelőre a Sagan – várhatóan rekordösszegű – fizetése még nem nyilvános, mint ahogy az sem, hogy a Bora-Hansgrohe kerékpár beszállítója az Argon 18 helyett a Specialized lesz-e. Utóbbi azért érdekes, mert a korábbi hírek szerint az amerikai gyártó állná a világbajnok fizetésének egy részét. Sagan 3 évre írt alá.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo