fbpx

Szeptember 3-án rendezik a Master Országúti OB-t Nagyvelegen

Az idei évben az előzetes tervekkel ellentétben nem Fonyódon, hanem Nagyvelegen rendezik a Master Országúti Bajnokságot szeptember 3-án. A versenynek várhatóan jó tesz a helyszínváltozás, ugyanis a sík útvonalat egy már jól bejáratott, OB karakterisztikájú pályára cserélik.

Fotó: Kaiser Erika

Az elmúlt évhez hasonlóan 2023-ban is Fonyódon szerették volna megrendezni a Garmin TrailZone Master Országúti OB-t, de az útvonalbiztosítás és a rendezés magas költsége miatt a szervezők kénytelenek voltak úgy dönteni, hogy egy új helyszínt keresnek a versenynek. Nagyveleg kézenfekvő megoldásnak tűnt, hiszen már tavaly és idén is sikeresen rendezett itt versenyt a szervező csapat és a pálya is sokkal jobban illik egy OB-hoz. A helyzet további érdekessége, hogy az új helyszín nagyon közel van a sok évig a versenynek helyt adó kincsesbányai pályához, amit a versenyzők többsége kedvelt.

Két távon rendeznek versenyt a mastereknek, a 100 km-es (5 körös) távon a master1 és master2 indulókat várják, míg a 60 km-es távon a master3, master4 és wmaster versenyzők állhatnak rajthoz. Ezenkívül lesz mindkét távon nyílt kategória, ahol bárki elindulhat. Fontos, hogy a master kategóriákban az OB-n csak azokat értékelik, akiknek érvényes magyar UCI licenccel rendelkeznek.

Szeptember 1-ig lehet nevezni a sportorigo felületén: https://sportorigo.com/HU/4/Nevezes/315/GARMIN-TrailZone-Master-Orszaguti-Bajnoksag

Bővebb információkat és a versenykiírást itt találod: https://bringasport.hu/verseny/garmin-trail-zone-master-orszaguti-orszagos-bajnoksag-es-fonyod-kupa-nyilt-futam/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo