fbpx

Hétvégén rendezték a II. Börzsöny Trail MTB maratont

Augusztus 26-án az Ipoly Erdő Zrt kezdeményezésére immáron második alkalommal került megrendezésre a Börzsöny Trail MTB maraton. Idén is az eBike.hu MTB és terepfutó Challenge egyik, pontosabban 5. futama volt a börzsönyi jelen esetben a WTB kupa.

A hegy idén sem adta könnyen magát, hiszen a rendkívül technikás 50%-ban egynyomos pályán a nyári forróság is nehezítette a versenyzők dolgát. A mini távon induló gyerekek és szüleik sem mondhatták unalmasnak a 10 km-es körüket, hiszen az 5. futam lévén itt már jöttek az egyre komolyabb technikai kihívások.

A családi futamon versenyről-versenyre egyre több gyermek és szülő áll rajthoz. A befutót követően pedig lehetősége van a szülőknek, hogy akár a rövid vagy hosszú távon folytassák a versenyzést.
Ennek a struktúrának köszönhetően a gyerekek is egyre motiváltabbak, hogy a szüleik kedvenc sportját űzzék, de természetesen ez fordítva is igaz. Az MTB Challenge sorozat így elérte azokat a rétegeket az utánpótlást, akik folyamatos jelenléte és növekedése megállíthatja az MTB szabadidős szakág létszámbeli visszaesését.

Mindenki nagy örömére olyan nagy versenyzők indultak a versenyben mint Dina Márton, Blazsó Márton, Buruczki Szilárd, de Szlovákiából itt volt az a Tomi Hauser aki az Immáron 20 éves jubileumi Kassa maraton szervezője. Aki teheti látogasson el erre a kiváló maratonra, mely mintájára szerveződött a Challenge sorozat is! A Challenge sorozat szervezői Búr Zsolt és Sós Sándor ezúton is kívánnak Tominak Boldog 41. szülinapot és sok sikert a további maratonok szervezésében!

Külön és kiemelt köszönetet érdemelnek a 18 fővel a 34 km-es pálya teljes hosszában felvonuló és a biztosítást professzionálisan ellátó Ipoly Völgyi Különleges Mentők!

Bak Ferenc képei:

Eredmények: https://fairtiming.hu/php/results.php?vrs=sup23_dios

A Challenge sorozat záró futama és az összetett eredmények kihirdetésének helyszíne szeptember 16-án Somoskőújfalu DT Swiss kupa, amire itt tudtok nevezni:
https://sportnaptar.hu/dt-swiss-medvestrail-somoskoujfalu-mtb-es-terepfuto-challenge_8E9D5524D5956588

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások