fbpx

Stílus és védelem Casco-módra

A Casco számára a „The Style of Protection” mottó nemcsak marketingszlogen, hanem szemléletmód, vagy mondhatjuk úgy is, misszió. A német sisakmanufaktúra kizárólag olyan sisakot kínál, amelyek egyrészt a legmagasabb szintű védelmet, funkcionalitást és kényelmet biztosítják, mindemellett hatékonyan tükrözik viselőjük egyéni stílusát és személyiségét.

Egy stílusos fejvédővel kifejezhetjük életszemléletünket, a kerékpározás iránti vonzalmunkat...

Egy stílusos fejvédővel kifejezhetjük életszemléletünket, a kerékpározás iránti vonzalmunkat…

És hogy miért pont a stílus lett kiemelve? A legmagasabb szintű védelem terén – a saját tesztlabornak és a rendkívüli szakértelemnek köszönhetően – a Casco a világ egyik vezető sportsisak márkája, így fejlesztőkapacitását a biztonság fokozása mellett más területekre is kiterjeszti. Így került a biztonság mellett előtérbe a fejvédők kimondottan divatos kialakítása. A Casco cég szemlélete szerint ugyanis egy bukósisak feladata nem merül ki abban, hogy „mindössze” védje életünket. Hasonlóan fontos szempont, hogy a gondosan kiválasztott sisakunkkal a mindennapi felhasználás során kifejezhessük életszemléletünket, fiatalos, színes egyéniségünket vagy egyszerűen csak a bringás divat iránt érzett fogékonyságunkat. A piacot elárasztó jellegtelen, sablonos sisakok nem sokat árulnak el a kerékpáros személyiségéről, ellenben a Casco sisakjait és viselőit azonnal ki lehet szúrni a többi közül és a tömegből, köszönhetően az egyedi stílusnak és dizájnkoncepciónak.

Stílusos, hi-tech bicajhoz dinamikus, jól azonosítható sisak dukál...

Stílusos, hi-tech bicajhoz dinamikus, jól azonosítható sisak dukál…

A fejvédelem tökéletesítése mellett tehát a Casco a stílusos viseletet tartja az egyik elsődleges szempontnak. Sisakmodelljei – készüljenek kerékpározáshoz, lovagláshoz vagy téli sportokhoz – a színes MyStyle pántok által három részre osztott felületnek és a kiemelt tarkóvédelemi zónának köszönhetően egytől egyig azonnal és könnyedén beazonosíthatók. Ezeket az ismertetőjegyeket látva már akár távolról is azonnal tudhatjuk, hogy egy Casco bukóval van dolgunk. Hasonló koncepciókat lehet találni az autóiparban is, így például a BMW autótípus jellegzetes elülső emblémája is ezt az elvet követi. Ahogy a szembe jövő bajor járművek orra láttán már távolról felismerhető, hogy milyen autó közelít felénk, úgy a Casco fejvédők szintén könnyen és gyorsan beazonosíthatók a három részre osztott technológiáról és a karakteres formavilágról. Hiába, ezek a németek tudnak valamit…

A német gyártó bukói egész egyszerűen kirínak a tömegből!

A német gyártó bukói egész egyszerűen kirínak a tömegből!

A pályaversenyzés mellett a World Tour-ban is egyre több a Casco fejvédő...

A pályaversenyzés mellett a World Tour-ban is egyre több a Casco fejvédő…

A Párizs-Nizza többnapos országúti kerékpárverseny közvetítését követve azonnal tudatosult bennem, hogy az ott szereplő két francia UCI Pro Continental csapat kerekesei egyaránt Casco fejvédőt viselnek. A német gyártó bukói egész egyszerűen kirínak a tömegből – mind elölről, mind hátulról szemlélve. Hasonlóképpen a nemrég lezajlott pályakerékpáros világbajnokság mezőnyében a sisakok jelentős hányada ugyancsak a Casco hírnevet öregbítette, és viselőiket valóban egy pillanat alatt ki lehetett “szúrni”, a tömegrajttal induló számokban ez a tulajdonság kiváltképp elősegíti a versenyzők beazonosítását. A Casco sisakok profi mezőnyben való szerepeltetésével tehát mindenki nyer: a versenyzők imádják a magas szintű technika és a kényelem miatt, a csapatok számára a stílusos formavilág vonzza figyelmet, a nézőknek pedig segít a verseny követésében.
[divider scroll_text=”Stílus és védelem Casco-módra”]

casco_style_30

A sisakok a neonszínek előtérbe helyezése ellenére mégsem tűnnek harsánynak, véleményünk szerint ízlésesen egyediek, legyen szó a Cuda, a SpeedAiro vagy az új Sportster TC modellről.

2016-ban a Casco a színpalettát is szélesítette, az új modellek megjelenése így még karakteresebb lett, tovább erősítve az ízlésvilágunkat megfelelően kifejező viselet fontosságát. A sisakok a neonszínek előtérbe helyezése ellenére mégsem tűnnek harsánynak, véleményünk szerint ízlésesen egyediek. A színválaszték biztosítása mellett a sisakfelület lakkozásával is előszeretettel “játszanak” a német formatervezők. Az utcai modellek többnyire mutatós matt felületet kapnak, így diszkrétebb színvilággal párosítva a sportos helyett inkább elegáns, „munkába járós” megjelenést biztosítanak. Valamint az egyéniség kifejezésének érdekében több Casco városi fejvédő kapott stílusos bőr, egyedi fém vagy éppen exkluzív karbon „optikai tuningot”. A közös nevező minden modell esetében a már említett színes MyStyle pánt, amelyről érdemes néhány szót szólni.

A cserélhető gumipánt a láthatóság fokozása mellett a stílust is hatékonyan erősíti. A fejvédő megjelenésében egyedi színkombinációkat alkothatunk, így az adott színben kiválasztott modellváltozat még személyesebbé tehető. Az új Casco sportszemüveg-modellekkel színben harmonizálható mind a sisak, mind a MyStyle pánt, egységes, ízlésünkhöz, ruházatunkhoz, kerékpárunkhoz illeszkedő változatokat kialakítva. Emellett a MyStyle biztosítja a sisakfelület három részre osztását, illetve még a kiegészítők (például a négyévszakos esővédő borítás) rögzítésében is szerepet kap. A Casco eme egyedi megoldása egyaránt hasznos a teljesítmény-orientált modellek, illetve a mindennapos hobbikerékpározáshoz tervezett bukók esetében is.

A MyStyle pántok tucatnyi színben elérhetők...

A MyStyle pántok tucatnyi színben elérhetők…

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]MyStyle pánt[/youtube]

Ejtsünk még néhány szót az utcai/városi használtra készült Casco sisakkínálatról! Régebben a legtöbb gyártónál a teljesítmény-centrikus országúti és montis sisakmodellek kaptak formatervezett dizájnt, az általános fejvédők a funkcionalitás mellett egyéb jellemzővel sajnos nemigen rendelkeztek. Részben a német gyártónak köszönhető, hogy az utcai bukók spártai megjelenése immár többnyire a múlté: a Casco „városi” modellek – a Sportiv TC, az Active TC és az Urbanic TC-sorozat – egyértelműen a divatos viselet jegyében készülnek. A legújabb Roadster TC pedig a versenyportban alkalmazott integrált SPEEDMask technológiát ülteti át a mindennapos kerékpáros közlekedésbe, lehetővé téve a dioptriás szemüveg viselését a fényszűrőfaktorral rendelkező szemvédelem mögött. A felsorolt modellek széles választékot biztosítanak ízlés, dizájn, funkcionalitás és pénztárca-vastagság függvényében, egytől-egyig egyedi stílust kölcsönözve a kerékpáron közlekedőnek.

A Hajtás Pajtás futárainak narancsszínű Cuda sisakjai is tökéletesen harmonizálnak a cég színeivel…

Team Delko Marseille Provence KTM Több évtizedes hagyománnyal rendelkező francia UCI-kontinentális csapat, 1974 óta van jelen a profi kerékpársportban. Korábbi szponzoruk a La Pomme Marseille így már minden bizonnyal ismertek az olvasók számára, megannyi nagy versenyen arattak győzelmeket, illetve rész vettek a Tour de France-on is. Az idei szezonnyitó Tour La Provence versenyen Rémy Di Gregorio megszerezte a hegyi "pettyes" trikót, amely egy kontinentális csapat számára óriási bravúr. 2016-ben KTM bicajokon, speciális fényezésű Casco SPEEDAiro fejvédőben hajtanak, a Párizs-Nizza mellett várhatóan több neves UCI-versenyen láthatjuk őket, így akár a TV-ben is! Equipe cycliste de l'Armée de Terre Sports Team A 2010-ben alapított UCI-kontinentális csapat fő támogatója a francia hadsereg, pontosabban annak toborzó részlege. Részben a kerékpársportban tehetséges, egyben katonai pályát választók számára nyújt lehetőséget a világszintű profi versenyeken való részvételhez, másrészt magát a katoni pályát népszerűsíti a nagyközönség előtt. A csapat tagja a francia U23-as bajnok Yann Guyot, aki 2015-ben fontos versenyeken is szépen szerepelt, egyiken Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale) mögött második helyen ért célba. külön érdekesség, hogy az Equipe cycliste de l'Armée de Terre kerekesei együtt, egy valóságos "hadibázison" laknak, Cipollini kerékpárjaikon onnan indulnak edzéseikre vagy a versenyekre. Fejüket pedig a rohamsisakok helyett - mint ahogy a képeken látható - Casco "bukók" védik!

Team Delko Marseille Provence KTM
Több évtizedes hagyománnyal rendelkező francia UCI Pro Continental csapat, 1974 óta van jelen a profi kerékpársportban. Korábbi szponzoruk a La Pomme Marseille így már minden bizonnyal ismertek az olvasók számára, megannyi nagy versenyen arattak győzelmeket, illetve rész vettek a Tour de France-on is. Az idei szezonnyitó Tour La Provence versenyen Rémy Di Gregorio megszerezte a hegyi “pettyes” trikót, amely egy pro kontinentális csapat számára óriási bravúr. 2016-ben KTM bicajokon, speciális fényezésű Casco SPEEDAiro fejvédőben hajtanak, a Párizs-Nizza mellett várhatóan több neves UCI-versenyen láthatjuk őket, így akár a TV-ben is!
Equipe cycliste de l’Armée de Terre Sports Team
A 2010-ben alapított UCI-kontinentális csapat fő támogatója a francia hadsereg, pontosabban annak toborzó részlege. Részben a kerékpársportban tehetséges, egyben katonai pályát választók számára nyújt lehetőséget a világszintű profi versenyeken való részvételhez, másrészt magát a katoni pályát népszerűsíti a nagyközönség előtt. A csapat tagja a francia U23-as bajnok Yann Guyot, aki 2015-ben fontos versenyeken is szépen szerepelt, egyiken Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale) mögött második helyen ért célba. külön érdekesség, hogy az Equipe cycliste de l’Armée de Terre kerekesei együtt, egy valóságos “hadibázison” laknak, Cipollini kerékpárjaikon onnan indulnak edzéseikre vagy a versenyekre. Fejüket pedig a rohamsisakok helyett – mint ahogy a képeken látható – Casco “bukók” védik!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo