fbpx

Sprint döntött az összes utánpótlás futamban – Országúti OB eredmények 1. nap

Június 29-30-án rendezik az Országúti Országos Bajnokságot, ahol az első napon az utánpótlás futamokra került sor. A sík pályán a mezőnyök egybemaradtak, így mindegyik korosztályban mezőnyhajrá döntött a bajnoki cím sorsáról.

2019-ben ismét Ibrány ad otthont az Országúti Országos Bajnokságnak, ahol kategóriától függően adott számú kört kell teljesíteni versenyzőknek a 14,7 km hosszúságú sík pályán. Június 29-én, szombaton az utánpótlás futamokat rendezték, míg június 30-án vasárnap a felnőtt nők és férfiak versenyeire kerül sor.

Elsőként, 13 órakor az U15 fiú és WU17 lány közös futam rajtolt el, ahol 3 kör megtétele után sprinthajrá döntött a bajnoki címek sorsáról. A leggyorsabb Tóth Márkó (Győri Atlétikai Club) volt, őt követte Majoros Dávid (Kőbánya Cycling Team) és Radics Milán (Szeleshát Birtok Kecskemét ES). Az WU17-es lányoknál Fischer Fanni (Superior MTB Team) volt a legjobb, a második helyet Sáry Boglárka (KSI SE) szerezte meg, míg 3.-ként Kovács Judit (Kontent – DKSI) ért a célba.

Az U13 fiú és WU15 lány közös mezőnynek 2 kört kellett teljesíteni, ebben a korosztályban sem szakadt szét a mezőny, így szintén sprinteltek a fiatalok a legjobbnak járó címért. Elsőként Zsembery Boldizsár (Superior MTB Team) haladt át a célvonalon, mögötte 2.-ként Dorogi Alex Martin (Kőbánya Cycling Team), 3.-ként Balaskó Ádám Milán (Szenyor Kerékpáros Szabadidő SE) ért célba. A WU17 kategóriában egy induló volt, Orosz Lili ( VKENelson-Pepperl Fuchs Team) lett a bajnok.

A WU19-es lányok idén ismét külön indultak és ahhoz képest, hogy csak 6-an voltak egész jó átlagot hajtottak az 5 körös versenyen. Hárman tudtak ellépni a többiektől, Vas Kata Blanka (Merida Maraton Team CST), Bajorfi Eszter (Győri Atlétikai Club) és a friss időfutam bajnok Jordán Dorka (Lotus Cycling Team) meccselte le egymás közt a bajnoki cím sorsát. Végül Vas Kata Blanka nyerte a sprintet, a második Bajorfi Eszter lett, harmadik helyet pedig Jordán Dorka szerezte meg.

Az U17-es fiúk sem tudtak egymással mit kezdeni az 5 kör alatt, végül együtt érkeztek a célba. Közülük a leggyorsabb Magyar Gergő (Győri Atlétikai Club) volt, őt követte a második és harmadik helyen a Kontent – DKSI két versenyzője, Árvai Kristóf és Szíjártó Zétény.

Az U19-es fiúknál sem alakult másképp a verseny mint a többi korosztályban, a mezőnyhajrá döntött a győzelemről, melyet Fábián Csongor (WV.De IJsselstreek.NL) nyert centikkel, a második helyet Hrenkó Norbert (Nyírségi Kerékpárosok Sportegyesülete) szerezte meg, míg a harmadik Sánta Ármin Konrád (Kontent – DKSI ) lett.

Június 30-án, vasárnap a felnőtt mezőnyökkel folytatódik az Országúti Országos Bajnokság.

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo