fbpx

PRO Discover nyeregtáska – Bikepackingre fel

A bikepacking túrák nélkülözhetetlen kellékei a táskák, melyekben akkor többnapnyi holmit tudunk vinni, erre nyújt jó megoldást a PRO Discover nyeregtáska, mely óriási méretével mindent elnyel és stabilan rögzül a kerékpárunkra, ráadásul útban sincsen bringázás közben.

pro discover bag

A bikepacking és gravel kerékpározás ismét aranykorát éli, egyre többen vállalkoznak csomagos túrákra, sőt már több mint egy éve hazánkban is van ilyen jellegű soknapos túra/verseny. Természetesen a táskák elengedhetetlen részei ennek a kerékpározási módnak és a gyártók komolyan nekifeküdtek annak, hogy jobbnál jobb táskákat gyártsanak.

Az egyik legnépszerűbb kategória a nyeregtáska, de akár hívhatjuk nyeregcsőtáskának hívni, mert a mérete miatt a nyeregcsőre is rögzül. Ezek a táskák általában óriási befogadóképességgel rendelkeznek, mindent elnyelnek és többnyire egyterűek. A PRO Discover is ebben a kategóriába tartozik, a minőségi termékeiről híres márka is megalkotta a saját táskáját, ami a bikepacking bringások kedvence lehet.

Nézzük mit tud a PRO Discover!
Az ilyen táskák általában egyszerűnek tűnnek, csak egy-két csat itt-ott, meghúzod, és már fent is a bringán, de valójában a lényeg a részletekben van, mert nem is olyan könnyű olyan táskát tervezni, ami stabilan áll terephasználat közben.
A PRO Discover sincs szerencsére agyonbonyolítva, bár azon meglepődtem, hogy 4 tépőzárral is rögzíthető a táska a nyeregcsőhöz, ami elég atombiztos kapcsolatot eredményez. Az első két tépőzárral a táska és a nyeregcső közti szivacsokhoz tudjuk odahúzni a nyeregcsövet, míg a másik két tépőzárral keményen hozzá lehet fogatni a kerékpárhoz a táskát, ezzel a dupla megoldással rengeteg szenvedéstől megkímél minket a PRO. Aztán felül már csak a nyeregpálcákhoz kell odacsatolni a táskát és meghúzni a hevedereket és már készen is vagyunk. A szíjak meghúzása természetesen attól is függ, hogy mennyi cuccot pakoltunk a táskába, ezért van a szíjakhoz kis bújtató, hogy ne lógjonak össze-vissza ha jobban meg vannak húzva.
Ezután nincs más dolgunk csak belepakolni 15 literes űrtartalomba a ruhákat, meg amit vinni akarunk, aztán összezárjuk a táska száját egy tépőzárral, visszahajtjuk a felesleges részt és odacsatoljuk, meg természetesen húzunk a szíjakon.

Persze ennyit a legtöbb táska tud, de kérdés, hogy fennmarad-e használat közben, amikor vízmosásokba csapódik a bringánk, és mennyire lesz útban kerékpározás közben. Első használatkor jól megpakoltam, kerültek bele nehezebb tárgyak is mint például a fényképezőgépem, egyedül a szíjak meghúzása okozott némi gondot, mert nagy erő kellett hozzájuk, bár valószínűleg így nem fognak könnyen kilazulni rázkódás hatására sem. Viszont tökéletesen vizsgázott, végig stabilan a helyén volt, gyakorlatilag észre sem vettem, hogy ott van a bringán és tekerés közben sem ért bele a lábam. Kivenni vagy visszarakni bármit is teljesen egyszerű, két csat kinyit, táska szája széthúz és máris hozzáférünk mindenhez.


Kérdés volt még, hogy kis tartalommal is ilyen stabil-e (fotózni pl így vittem ki), de azt kell mondjam, hogy igen, bár ilyenkor a táska méretét érdemes összehúzni, mert különben a táskán belül fognak mozogni a tárgyak, de abszolút nem volt vele gond.

Ebben a kategóriában az ára sincs elszállva, bátran merem bikepackingesek számára ajánlani, ha éppen egy megfizethető árú, minőségibb táskát keresnek.

Űrtartalom: 15 liter
Ajánlott fogyasztói ára: 26 890 Ft

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo