fbpx

Präbichl bringás szemmel

Azt hiszem, aki szereti a hegyikerékpársportot, az alighanem Ausztriát is. Nekem maga Meseország! Gyerekként egy buszos kirándulás keretein belül édesanyámmal és testvéremmel jártam kint először. Hallstatt és környéke akkora hatással volt rám, hogy mikor komolyabban kezdtem bringázni, a kiskori élmények azonnal újra felszínre kerültek, és mindenképp ki akartam menni tekeregni.

1800 méter fölött

1800 méter fölött

Két keréken először középiskolásként jártam az osztrák utakat, de akkor terepről még szó sem volt. A kerékpárutakról bámultam a környező hegyeket, amik már akkor felfedezésre csábítottak. Az első komoly ausztriai bringázásig évek teltek el. Ezalatt az idő alatt a külföldi kerékpáros magazinok útleírásai alapján képzeletben kerekeztem az alpesi ösvényeken. Öt évvel ezelőtt aztán fogtam magam, kocsiba pakoltam a bringám és mivel útitársam nem akadt egyedül indultam el Kaprunba. A kint töltött hét alatt minden tekerésből fülig érő szájjal értem vissza a kempingbe annak ellenére, hogy minden második nap bőrig áztam. A táj annyira lenyűgözött, hogy a rossz idővel egy pillanatig sem foglalkoztam.

A Bahnhof Hotel peronja

A Bahnhof Hotel peronja

Megint évek teltek el ausztriai kiruccanás nélkül, mígnem tavaly a Bikemag képviselőjeként lehetőséget kaptam a Salzkammergut Trophy keretein belül öt napot eltölteni Bad Goisern könyékén. Fantasztikus volt ilyen környezetben versenyezni, a hegyek, a lelkes bíztatás a pálya széléről kitörölhetetlen emlékek.
A télen aztán kapcsolatba kerültem a Graz közelében lévő, magyar illetőségű präbichli Bahnhof Hotellel, akik a nyári forgalmuk fellendítésén törték a fejüket. Arra kértek, hogy derítsem fel a környék bringás lehetőségeit, amit én természetesen örömmel vállaltam.

praebichl3

Ilyen előzményekkel született a praebichlibringazasok.bloglog.hu című blog, amin napi rendszerességgel közzéteszem az itt szerzett – legfőképp kerékpáros – élményeimet.

Jó olvasást kívánok!

Üdvözlettel: Kovács Botond

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo