fbpx

Pechsorozat az esélyesek között, Van der Poel nyert Zolderben

A Superprestige Zolderben rendezett futamán a férfiaknál Mathieu van der Poel könnyedén nyert, melyben nagy szerepet játszott az, hogy a többi esélyest mind valamilyen balszerencsés esemény érte. A nőknél viszont a végletekig kiélezett verseny zajlott, csak a végső sprinten dőlt el, hogy ezen a napon Lucinda Brand állhat fel a dobogó legfelső fokára.

Karácsony második napján rendezték a Superprestige zolderi futamát, ahol sokan rajthoz álltak a vasárnapi világkupa mezőnyéből. Gyakorlatilag teljes volt a mezőny mind a férfiaknál, mind a nőknél, bár Vas Blanka hiányzott, aki ezen a héten már kétszer versenyzett és a vasárnapi világkupán is ott lesz. A zolderi versenynek egy motorversenypálya és a környéke ad otthont, melynek köszönhetően nagyon tempós nyomvonalat jelöltek ki a szervezők és emiatt bolyozós versenyre lehetett számítani.

A nők futamában gyorsan egy öt fős élmezőny alakult ki, melyet Lucinda Brand, Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Denise Betsema és Inge van der Heijden, bár az utóbbi gyakran leszakadt, majd felzárkózott. Többnyire Brand és Betsema irányította a versenyt, de egyikük sem tudta leszakítani a többieket. Látszott, hogy a gyors pályán sokat számít a szélárnyék, mert többször előfordult, hogy senki nem akarta magára vállalni a vezetést, így volt, hogy nem sok választotta el az üldözőket attól, hogy felérjenek a vezető ötösre. Az utolsó kör felénél Brand vette át a vezetést és egészen a célig nem adta át az első helyet másnak. A második helyen a világbajnoki mezben tekerő Ceylin del Carmen Alvarado ért célba, míg a harmadik helyet Annemarie Worst szerezte meg.

Női eredmények:

1 Lucinda Brand (Ned) Telenet Baloise Lions 0:40:38
2 Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) Alpecin-Fenix
3 Annemarie Worst (Ned) 777
4 Denise Betsema (Ned) Pauwels Sauzen-Bingoal
5 Manon Bakker (Ned) Credishop-Fristads 0:00:15
6 Inge van der Heijden (Ned) 777 0:00:16
7 Anna Kay (GBr) Starcasino CX Team 0:00:17
8 Alicia Franck (Bel) Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini CT 0:00:20
9 Anne Tauber (Ned) Cst Postnl Bafang 0:00:30
10 Laura Verdonschot (Bel) Pauwels Sauzen-Bingoal 0:00:31

A férfiak futama egy bukással indult, ahol a verseny egyik esélyese Tom Pidcock szorult be hátra. Mathieu van der Poel most sem taktikázott sokat, a rajt után egyből kemény tempót kezdett diktálni. Az elején még többen bírták vele a tempót, köztük Eli Iserbyt és Wout van Aert is ott volt az élen, viszont Wout van Aert már az első körben defektet kapott, mellyel jelentős hátrányba került. Van der Poel kihasználta a helyzetet és egy fokozattal feljebb kapcsolt és leszakított mindenkit. Az üldöző csoport elején Eli Iserbyt haladt, aki az egyik kanyarban elesett és többen belerohantak, sajnos Iserbyt ezután nem tudta folytatni a versenyt és kórházba kellett szállítani. Közben Van Aert szép lassan felért az üldöző csoportra és velük tartott sokáig. Mathieu van der Poel győzelmét senki nem veszélyeztette, magabiztos előnnyel nyerte a versenyt. A második helyet Wout van Aert szerezte meg, míg a bronzérem az Iserbyt bukásába belekeveredő Lars van der Haarnak jutott.

Férfi eredmények:

1 Mathieu van der Poel (Ned) Alpecin-Fenix 1:02:07
2 Wout van Aert (Bel) Team Jumbo-Visma 0:00:38
3 Lars van der Haar (Ned) Telenet Baloise Lions 0:00:39
4 Laurens Sweeck (Bel) Pauwels Sauzen-Bingoal 0:00:44
5 Michael Vanthourenhout (Bel) Pauwels Sauzen-Bingoal 0:00:48
6 Corne van Kessel (Ned) Circus-Wanty Gobert 0:00:51
7 Toon Aerts (Bel) Telenet Baloise Lions 0:00:55
8 Gianni Vermeersch (Bel) Alpecin-Fenix 0:00:59
9 Thomas Pidcock (GBr) Trinity Racing 0:01:01
10 Daan Soete (Bel) Group Hens-Maes Containers 0:01:08

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo