fbpx

Peák Barnabás az Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux-hoz igazol

Peák Barnabás marad a World Tourban, 2022-ben az Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux országúti kerékpárcsapatnál folytatja pályafutását.

A hónap elején már eldőlt, hogy szerződése lejártával a BikeExchange nem hosszabbít Peák Barnabással, így biztosan nem az ausztrál World Tour-csapatnál folytatja pályafutását, ahová 2019 augusztusában gyakornokként került, és amelynél ezt követően két teljes idényt töltött a többszörös magyar bajnok. Ezután kérdéses volt a magyar versenyző sorsa, de a mai napon az Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux honlapján és a facebook oldalán is beszámolt a legfrissebb igazolásukról, Peák Barnabásról, akit elsősorban a sprinteknél szeretnének használni.

“Nagyon vonzó ajánlatot kaptam egy nemzetközi csapattól, amelyben több országból érkezett kerekesek és a hagyományos belga bringás értékek is megtalálhatók. Már volt alkalmam megismerkedni az új csapatommal, családias és profi légkört tapasztaltam. Minden tudásommal az Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux-t fogom szolgálni, főként a sprintekben, de egyéb területeken is szeretnék fejlődni. Remélem, hogy ott lehetek a 2022-es Girón, amely az első Grand Tourom lehet, ráadásul budapesti rajttal” – jelentette ki Peák Barnabás.

Mostani igazolása egyben azt jelenti, hogy Valter Attilával (Groupama-FDJ) együtt immár két magyar teker a világelitben a következő esztendőben.
A 2017-es Tour de Hongrie-n második Peák 2018-ban és 2020-ban is megnyerte az időfutam-bajnokságot, előbbi évben a mezőnyversenyben is diadalmaskodott az ob-n. Az idei magyar körversenyen sokat dolgozott csapattársa, Damien Howson végső győzelméért. Idénybeli legjobb eredménye a Settimana Ciclistica Italiana többnapos viadal egyik szakaszán elért második hely volt. Az öt legnagyobb egynapos viadal, a Monumentumok közül kettőn indult: tavaly 98. lett a Liege-Bastogne-Liege-en, idén pedig nem fejezte be az esős Párizs-Roubaix-t.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo