fbpx

Öt cyclocross verseny zsinórban: A Vas testvérek ismét hasznosan töltik a téli szünetet Belgiumban

Idén ismét Belgiumban cyclocross versenyekkel ünnepli a karácsonyt Vas Balázs (YCT Demer & Dijle) és Vas Kata Blanka (Merida Team CST), a téli szünet alatt öt versenyen vesznek részt, melyből kettő világkupa. A Namur-i világkupán már túl is vannak, ahol finoman szólva sem voltak ideálisak a körülmények, még a cyclocrossozáshoz sem, ahol senki nem riad meg egy kis sártól és esőtől. Balázs végigküzdötte a versenyt, Blanka viszont idő előtt kiszállni kényszerült.

Fotó: Christopher Jobb – Radsportfotos

A Vas testvérek tavaly is Belgiumban töltötték a téli szünetet és a világ legjobbjai ellen mérették meg magukat. Idén sem alakul ez másképp, a fejlődés jegyében, hogy szokják a nemzetközi mezőnyt, 2 világkupafutamon (Namur és Zolder) és 3 C1-es besorolású UCI versenyen vesznek részt december 23. és január 1. között.

Fotó: Christopher Jobb – Radsportfotos

Kezdésként azonnal belecsaptak a közepébe, a Namur-i világkupán álltak rajthoz, ahol brutális körülmények fogadták a magyar fiatalokat. Mindketten próbálták felvenni a ritmust, de az ellenfelek mellett az elemekkel és technikai problémákkal is meg kellett küzdeniük, Balázs végül értékelhetően be tudta fejezni a versenyt, Blanka neve mellé viszont a “nem fejezte be” került az eredménylistán. Édesapjuk, Vas Péter utazott ki velük és ő így mesélt a történtekről:

“Tegnap még csak a szokásos saras Namur-i pályán gyakoroltunk, kisebb záporok kíséretében. Majd a mai napon már reggeltől kezdve folyamatosan esett, így talán az idei év legsarasabb pályája fogadott minket. Elsőként Balázs rajtolt az U23-as fiúkkal, végig a 40-45 helyen haladt, volt két kisebb esése és egy defektje. Végül a 42. helyen fejezte be a versenyt az 57 indulóból.

Blanka sajnos peches napot fogott ki, rögtön a felvezető körben defektet kapott, így visszacsúszott a mezőny végébe, majd két kör küzdelem után úgy döntött, nem érdemes tovább rombolni a technikát inkább tartalékol a szerdai Zolder-i Világkupára, reméljük ott több szerencsével jár majd.”

Fotó: Christopher Jobb – Radsportfotos

A versenyt egyébként Mathieu Van Der Poel nyerte magabiztosan az elit férfiak futamában, a legjobb nő pedig Lucinda Brand lett. Vas Balázs kategóriájában, U23-ban Thomas Pidcock győzedelmeskedett, U19-ben pedig Ryan Cortjens volt a leggyorsabb.

December 26-án folytatódnak a Vas testvérek kalandjai, ugyanis Zolder-ben újra világkupán fognak rajthoz állni.

A téli szünet versenyprogjamja:
December 23. Namur (világkupa)
December 26. Heusden-Zolder (világkupa)
December 28. Azencross Loenhout UCI C1 (DVV Trofee)
December 30. Diegem UCI C1 (Superprestige Diegem)
Január 1. GP Sven Nys Baal UCI C1 (DVV Trofee)

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo