fbpx

Óriási hír! – Újra lesz magyar WorldTour versenyző!

Peák Barnabás jövőre a Mitchelton-Scott csapatában folytatja pályafutását, így 9 év kihagyás után ismét lesz hazánknak WorldTour versenyzője.

A Mitchelton-Scott honlapján olvasható, hogy a csapat szerződést kötött Peák Barnabással, a fiatal magyar kerékpáros 2020. januárjától csatlakozik az ausztrál bejegyzésű WorldTour csapathoz. De idén is szóhoz jut Peák Barnabás a legmagasabb osztályban, ahogy tavaly a Quick-Stepnél, idén augusztustól a Mitchelton-Scottnál lesz stagiaire státuszban, ahol “tanulhatja” a versenyzést a világ legjobbjai között.

Peák komoly célokkal vág neki a következő évnek, a sajtóközleményben elmondja, hogy szeretne ott lenni a 2020-as Giro magyar rajtjánál és első profi szezonjában szeretné megszerezni első győzelmét is. Természetesen a legfontosabbnak azt tartja, hogy felvegye a versenyek ritmusát és beilleszkedjen a csapatba.

Matt White, a Mitchelton-Scott sportigazgatója Peák Barnabásról az alábbiakat nyilatkozta: “Barnabás all-rounder versenyző. Tud sprintelni, jól megy időfutamot és tudja hogyan kell a mezőnyben helyezkedni. Az egyik legjobb utánpótlás csapatból, a SEG Racing Academy-ből érkezik, ismerjük, hogy ők hogyan dolgoznak és hogyan fejlesztik a versenyzőiket, örülünk, hogy Barnabást is a sorainkban tudhatjuk.”

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo