fbpx

Metrinwest XCU + CityCross: Szélsőséges időjárás, lelkes kerékpárosok

Sajnos az elmúlt hétvége időjárása nem fogadta kegyeibe a két vasi kerékpárverseny indulóit, nézőit. Szakadó esőben, erős szélben kellett mindkét versenyen helyet állniuk a versenyzőknek.

A szombati, a gyöngyösfalui Holdfényligetben rendezett Metrinwest XCU MTB SERIES 10 órás ultra mountain bike versenyt idő előtt le kellett fújni a rendkívül heves eső és a feltámadó viharos szél miatt. Így a 10 órából 7 óra 30 perc lett, de minden elismerésünk az addig is kitartó versenyzőknek és az őket biztató szurkolóknak.

A rendelkezésre álló idő alatt az 1. helyezett – ZKSE-Relax néven versenyző – férfi csapatnak sikerült a legtöbb kört, összesen 54 kört megtenniük a pályán, valamint a legjobb köridő is az ő nevükhöz fűződik 7 perc 31 másodperces idővel, amit két körön át is sikerült hozniuk. Ezt a köridőt tudta még produkálni a párosban induló Életerő KSE párosa is. A női egyéni versenyt Karácsony Ildikó, a férfit pedig Papp Dénes nyerte, a vegyes páros első helyezettje Homor Regina és Lendvai Szabolcs kettőse lett, míg a férfiaknál a Juhász Gergő – Szabó Zsolt által alkotott kettős végzett elsőként. A vegyes csapatok versenyét a Marcali KSE Manyi és a fiúk elnevezésű négyese nyerte.

Fotó: Horváth Zoltán

Fotó: Horváth Zoltán

A részletes versenyeredmények az alábbi linken tekinthetők meg: http://www.xcu.hu/hu/eredmenyek/

A vasárnapi kőszegi Metrinwest Mérlegtechnika 9. CityCross versenyen az eddigi legtöbb (68 fő) előnevezőből maradt a kőkemény 38 fő, akik nekivágtak az 1 órás harcnak az elemekkel a Kőszeg belvárosában vezető esőtől csúszóssá vált, többnyire macskakővel burkolt pályájának.

A verseny idén egy kerékpárhoz futós „Le Mans” rajttal indult, ami már az elején megadta a hangulatot egy „jóleső” tekeréshez.

Prájczer Péter rögtön, esélyeshez méltóan át is vette a vezetést a rajtnál, és nem is engedte ki a kezéből egészen addig míg a technika ördöge meg nem találta a „Gyilokjáróban”. A defekt után a továbbiakban futólépésben közlekedve visszaesett a 12. helyre, így a mögötte érkező/ üldöző fiatal Zoboki Pedroból hirtelen éllovas lett.

A lányoknál a minden szakágban kiemelkedően teljesítő Bokros Csenge Anna ezt a próbatételt is behúzta Tóth Almási Borbála és Pénzes Erzsébet előtt.

Az idei főtámogatónak, a megjelent kiállítóknak és a szombati gyerek Minicitycrossnak köszönhetően egy jóval színvonalasabb versenyt láthattak a nézők.

Video a versenyről: https://www.youtube.com/watch?v=EPLRB3oHCUk

Fényképek: https://drive.google.com/drive/u/0/folders/0BwG32r4jbJevZXNhdW1PSlNnWW8

Az esemény facebook oldala: https://www.facebook.com/events/119479138709036/permalink/125107688146181/?notif_t=group_post_approved&notif_id=1505854791117218

Szöveg és fotók: szervezők és Horváth Zoltán

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo