fbpx

Még egy nap rózsaszínben! – Valter Attila megvédte az első helyét a Giro 8. szakaszán

A Giro d’Italia 8. szakaszán Valter Attila megvédte a rózsaszín trikót, így még egy napig magyar bringás vezeti összetettet. A szakaszgyőzelemért a szökevények küzdöttek meg, a hegyibefutón Victor Lafay hagyta ott a többieket és nyerte meg a szakaszt.

 

A Giro d’Italia 8. szakasza visszatért a hegyek közé, a 170 km-es szakaszon több kategorizálatlan és két kategorizált – egy második és egy negyedik – emelkedő várt a mezőnyre, melyből az utóbbival végződött a szakasz, ezért izgalmakat ígért a hegyibefutó. Magyar részről egy dolog volt kérdés, hogy Valter Attila meg tudja-e védeni rózsaszín trikót a záró emelkedőn. Az előzetes jósolgatások szerint a magyar bringás esélyes volt, hogy a szakasz után megtartja az első helyet, főleg, hogy egy egész ország szurkolt érte.

A szakaszon nem alakult ki gyorsan a nap szökése, de végül kilencen tudtak ellépni a többiektől, köztük olyan versenyzőkkel mint Victor Campenaerts vagy Fernando Gaviria, bár Gaviriának nem volt túl sok esélye megnyerni a hegyibefutót. Az összetett esélyeseket nem zavarta a szökevény csoport, mert nem volt köztük senki, aki átvehette volna a rózsaszín trikót, ezért nem tettek bele mindent az üldözésbe és hagyták hazaérni a szökevényeket. Így elöl és hátul is külön verseny alakult ki.

Az utolsó meredek emelkedőn szétesett a szökevénycsoport, gyakorlatilag egyesével haladtak a bringások. Többen próbálkoztak, de Victor Lafay (Cofidis) akciója bizonyult sikeresnek, a francia kerékpáros a célig bírta a kemény tempót és megnyerte a szakaszt. A második helyen az EOLO-Kometa versenyzője Francesco Gavazzi ért célba, a harmadik helyet pedig Nikias Arndt (Team DSM) szerezte meg.

Hátul a főmezőnyben először a Deceuninck-Quick Step csapata diktálta a tempót, majd az Ineos fárasztotta Valter Attiláékat, de a magyar bringás nagyot küzdött és még egy mellette történt bukás sem tudta megállítani, és végül az esélyesek csoportjával ért a célba, mellyel megőrizte az összetett első helyet.

Dina Márton a 118. helyen érkezett a célba 11 perc 14 másodperc hátránnyal.

Holnap egy kemény szakasz vár a mezőnyre és a magyar bringásokra.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo