fbpx

Magura: ahol a technológia és a stílus találkozik

A Magura egy mozaikszó, az alapító, Gustav Magenwirth nevének és az alapítás helye, Bad Urach betűiből. Gustav Magenwirth az első automobil megalkotója, Karl Benz mellett dolgozott. A cég az 1800-as évek végén alakult, szőlő és gyümölcs préseket készített, csupán az 1900-as évek elején kezdett el az autó és motor iparnak fékeket illetve egyéb alkatrészeket gyártani. A vállalat azóta is a BMW egyik fő fékbeszállítója.

magura_fekek_teleszkopok

A német motoripar hanyatlásának idején, az 1970-es években merült fel Magenwirth fejében kiegészítő tevékenységként a kerékpár alkatrészek gyártásának ötlete. A Magura a hidraulikus kerékpárfékek fejlesztésének élharcosává vált 1987 óta. Az első tapasztalatok még a 60-as évekből származnak, a BMW motorkerékpárokra fejlesztett fékrendszerek révén. A cég mai fékjei már a legfrissebb karbon technológiára épülnek, garantálva a rendkívül alacsony súly mellett a tökéletes fékhatást! A Magura fékek palettája az összes kerékpáros stílus számára megfelelő rendszert kínál, legyen az DH, enduro, maraton, cross country, országúti vagy e-bike.

magura_mt8_tarcsafek

A legtöbb neves kerékpárgyártó cég beszállító partnere a német vállalat, többek között a Cannondale, Specialized, Cube, Haibike és a Merida is előszeretettel szereli gyári MT szériával, vagy egyedileg a gyártó cég számára készített modellel kerékpárjait. A gyártás még mindig teljes egészében Németországban zajlik. A termékekre 2 év teljes körű és 5 év „Leakproof” garancia érvényes, tehát amennyiben 5 éven belül bármelyik tömítés átengedi a fékfolyadékot, akkor ez is a garanciába tartozik!

magura_fekek_teleszkopok

A teleszkópok és rugóstagok fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektetnek, hiszen a fék, és az első teleszkóp szervesen kapcsolódik egymáshoz. Legújabb fejlesztésük az elektromos lock-out rendszer (eLECT). Ezt a kormányról rádiósan vezérelhető lock-out egységet, nem csak az új teleszkópokba építve, hanem a már régebben vásárolt Magura termékekbe is, mint upgrade kit elérhetővé tették.

Megnyílt a Magura gyári szerviz és értékesítési pont!

magura_szerviz

Magyarországon – egyedülálló módon – a németországi neves gyártó új hidraulikus fékjeinek teljes palettáját forgalmazzák, 2 év teljes körű és 5 év szivárgásmentes garanciával:

A Magura cég hidraulikus fékjeire – hasonlóan, mint a Cannondale kerékpárokra – a Mali Bicycle Technology árgaranciát vállal a honlapunkon feltüntetett feltételekkel!

Az  1037 Budapest, Bécsi út 250. alatt található szervizünkben minden garanciális problémával érkező kedves vásárlónk fékjeinek javítását vagy cseréjét, maximum 48 órán belül elvégezzük. Bármilyen márkájú komplett kerékpárral vagy külön alkatrészként vásárolt Magura fék ingyenes garanciális javítását, vagy cseréjét (2 éven belül tejes körű és 5 éven belül szivárgásmentes) vállaljuk. A szerelő munkatársaink gyári szerviz tanfolyamon vettek részt

A garanciális javítás vagy csere, az Európai Unión belül vásárolt termékekre vonatkozik, a vásárlás tényét blokkal, számlával és garancialevéllel kérjük igazolni!

(x)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo