fbpx

Kusztor Péter 2.1 kategóriás körversenyen negyedik!

Az Utensilnord Ora24.eu legjobb magyar bringásai július 11-étől 14-éig az UCI 2.1-es besorolású Szebeni Körversenyen szerepeltek, ahol Kusztor Péter idei legjobb teljesítményét nyújtotta összetett negyedik helyezésével!

sajtoszeben1

Székelyföld lélegzetelállítóan szép tájain bombaerős mezőny versenyzett a négy nap során, hiszen két Pro Continental (CCC Polsat, Andoni Giocattoli) gárda mellett a legjobb kontinentális csapatok közül is sokan képviseltették magukat. Kerekeseinknek olyan versenyzőkkel kellett felvennie a versenyt, mint Davide Rebellin, Matija Kvasina, Stefan Schumacher vagy éppen Mattia Gavazzi. Ezen felül persze az útvonal sem volt mindennapi, hisz Nagyszeben környékén, akármerre is indulunk el, mindenfelé csak hegyekkel találkozunk.  Stubán Ferenc sportigazgató irányításával a Cador Rida, Dér Zsolt, Kenyeres Ábel, Kusztor Péter, Lovassy Krisztián, Palotai Péter sor állt rajthoz az Utensilnord-Ora24.eu színeiben.

A verseny egy 2,7 kilométeres prológgal kezdődött, amelyet végül a szlovák Maros Kovac (Szlovák Válogatott) nyert meg, Kusztor Péter bizonyítva remek formáját az előkelő 14. helyen zárt.  A második etap a Balea-tóhoz vezetett fel 2000 méter felé. A mezőny elején végig a lengyel Pro Continental CCC Polsat vezetett, akik olyan tempót diktáltak, hogy a karavánból legtöbben a túlélésért küzdöttek. Szinte Tour de France mintára építették fel a hegymenetet, annak rendje és módja szerint darabjaira kapták a sort. Adrian Honkisz utolsó leheletéig segítette a nagy öreg Davide Rebellin-t, akivel csak Frederik Wilmann (Christina Watches Onfone) tudta tartani a lépést. Rebellin végül lesprintelte Wilmannt, megnyerve így a szakaszt. Kusztor Péter remekül bírta az emelkedőt, s végül a 11. helyen érkezett mindössze 1:18 perccel elmaradva a győztestől.

sajtoszeben3

Szombaton a 183 kilométeres penzum Nagyszeben és Szebenjuharos között két kategorizált hegyet tartogatott ismételten csak hegyi befutóval, hisz a szervezők a célvonalat a 1438 méteren fekvő Magascsorgó tetejére rajzolták. A rajtot követő első elmenésben csapatunk kerekese, Cador Rida is képviseltette magát, azonban ezt a próbálkozást a CCC Polsat által vezetett főmezőny nem engedte ellépni. Az Utensilnord csapata ezek után már csak az összetettben előkelő helyen álló Kusztor Péterre fókuszált. A srácok rengeteget segített Kusztinak, aki így próbált minél több energiát megspórolni a végső hegy előtt.
Az éllovast, Davide Rebellint (CCC Polsat) csapata ezúttal is fantasztikusan védte. A célhoz közeledve Markus Eibegger (Gourmetfein Simplon) robbantott, eközben Kuszti remekül tartotta a lépést az élmezőny tagjaival. Végül az osztrák fiú nyerte az etapot az időközben felzárkózó Davide Rebellin, illetve Antonio Parrinello (Androni Giocattoli) előtt. Kusztor Peti a figyelemre méltó 5. pozícióban érkezett, amellyel az összetett nyolcadik helyére ugrott fel, ráadásul 4 Europe Tour pontot is gyűjtött.

A záró napon két félszakasz várt még a mezőnyre. A délelőtti 11,4 kilométeres egyenkénti időfutamot az egykori olimpiai ezüstérmes Stefan Schumacher (Christina Watches Onfone) nyerte, mialatt Kusztor a nyolcadik helyen zárt, amivel az összetett hatodik helyére lépett előre. A délutáni záró féletapon aztán a nagy hegyekről leérkezve végre a sprinterek is megmutathatták, mit tudnak, mezőnyhajrá következett. Az Androni Giocattoli csapata annak rendje és módja szerint leigázta a pelotont, hisz Mattia Gavazzi győzött csapattársa, Omar Bertazzo előtt, Lovassy Krisztián az ötödik helyen érkezett, újabb 4 Europe Tour pontot betéve így a kalapba. Összetettben Davide Rebellin magabiztosan nyert, Kusztor Péter a kiváló negyedik helyen zárt, amiért 24 Europe Tour pont jár. Feltétlen meg kell említeni még egyszer a csapat tagjainak nevét, hisz mindannyian fantasztikus munkát végeztek a siker érdekében. Dér Zsolt (36. hely), Kenyeres Ábel (38. hely), Cador Rida (67. hely), Palotai Péter (72. hely) és végül, de nem utolsó sorban Lovassy Krisztián (83. hely).

sajtoszeben2

Eközben az Utensilnord talján sora Olaszországban a Giro dell’ Appennino, UCI 1.1-es versenyen indult vasárnap, amelyen Alessandro Mazzi sokáig szökésben volt. A győzelmet végül a fiatal Davide Mucelli (Ceramica Flaminia) szerezte meg, de ami számunkra fontosabb, hogy Federico Rocchetti az ötödik helyen zárt, ezzel újabb 20 UCI Europe Tour pontot bezsebelve. Négy nap, 52 pont (32 Magyarországnak)! A körforgás azonban nem áll meg, hiszen hétvégén jönnek a hazai Europe Tour versenyek (Central European Tour, Miskolc GP, illetve Budapest GP) valamint jön az U23-as Európa Bajnokság is. De ezekről egy kicsit később…

Összetett végeredmény:
1     Davide REBELLIN     ITA     CCC     42     12:25:23     80 p
2     Matija KVASINA     CRO     GMS     32     +58     56 p
3     Constantino ZABALLA GUTIERREZ     ESP     CWO     35     +1:21     32 p
4     Peter KUSZTOR     HUN     UNA     29     +1:45     24 p
5     Víctor DE LA PARTE     ESP     SPT     27     +1:46     20 p
6     Lukas PÖSTLBERGER     AUT     GMS     21     +1:52     16 p
7     Stefan SCHUMACHER     GER     CWO     32     +1:57     12 p
8     Niels VANDYCK     BEL     WIL     23     +2:08     8 p
9     Nikolay MIHAYLOV     BUL     CCC     25     +2:42     7 p
10     Anatoliy PAKHTUSOV     UKR     ISD     28     +3:09     6 p
11     Matteo DI SERAFINO     ITA     AND     27     +3:09     5 p
12     Sergiy LAGKUTI     UKR     KLS     28     +3:27     3 p

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo