fbpx

Kormos Veronika a hétvégi holland és belga országúti versenyekről

Május 19-én Veldhovenben, 20-án De Pinte-ben állt rajthoz csapatunk egy része. Eközben 6 Sengers-versenyző a francia 2.2-es Tour Languedoc Roussilon többnaposon szerepel ahol összetettben Anna Van Der Breggen mindössze 2:27 mp hátránnyal 7. helyen áll, Emma Pooley az 1. jelenleg.

Vasárnap Veldhovenben 150 fős női mezőny jött össze a 65. alkalommal megrendezett Simac Omloop Der Kempen-re. A hölgyeknek egy 10,5 km-es sík körpályán volt 8 kör a táv, míg ezzel egyidőben a férfiaknak 200 km-es távon zajlott a versenyük. Mindkét futamra meglehetősen erős csapatok érkeztek, a férfiaknál a Leopard-Trek kontinentális csapat olasz versenyzője, Eugenio Alafaci volt a leggyorsabb, a hölgyeknél a holland országúti bajnok, Annemiek van Vleuten nyerte a pelotonsprintet a Rabobankból. A Sengersből hatan álltunk rajthoz, a verseny során 45km/h alá nem igazán csökkent a sebesség, elég nagy szél is volt, így aztán minden szökési kísérlet hamar kudarcba fulladt. Nagyjából 300 méter volt a legnagyobb távolság amennyire el tudott távolodni egy-egy akció.

Veldhoven

Az utolsó körben csapatunkból Sofie De Vuyst másodmagával 15 másodperc előnyt harcolt ki magának, de sajnos az utolsó 100 méteren utolérték őt és végül 8. helyen végzett, valamint Geerike Scheurs révén 6. helyünk is született a mezőnysprinten. Előttem sajnos 2 elég nagy bukás is történt egy szűk útszakaszon ahol az árkon keresztül kellett kerülnöm, így a 2. után már sajnos nem értem fel a mezőnyre.

Eredmények: http://www.omloopderkempen.nl/uitslagen-dames-eltie-2012/

Fotók a befutóról: http://www.sportfoto.nl/albums/2097/20130519_omloop_der_kempen_-_vrouwen/
2 magyar induló is volt aznap, a férfi futamon a Valkenburg Parkhotel színeiben Kenyeres Ábel is versenyzett.

DePinte (2)

Pünkösd hétfőn Belgiumban, De Pinte-ben álltunk rajthoz hárman a Sengersből. Folytatódott a májusban szokatlan, 10 fokos esős idő. Első igazán esős versenyem volt itt Belgiumban, sajnos egy veszélyes hajtűkanyarokkal teli pályán, ahol a szervezők egyértelműen a nézőket akarták kiszolgálni azzal, hogy a befutó egy kordonokkal egészen beszűkített éles kanyar után volt 50 méterrel. 84 km volt a táv, egy 7 km-es sík körpályán volt a táv 12 kör. 300 méternél hosszabb egyenes szakasz nem igazán volt, és némely éles kanyar pedig kockaköves, illetve körforgalmak, egyéb “útbútorzati” elemek (itt ezeket csak úgy nevezik street-furnitures), nagyjából tipikus flandriai pálya volt, amit az eső jó csúszóssá is tett.

Depinte3

 

Elég sok erős csapat állt rajthoz több versenyzővel, mi sajnos hamar csak ketten maradtunk a mezőnyben, mert csapattársam ledefektelt. Belga körpályás versenyeken ilyenkor nincs visszaállási lehetőség a következő körben. Így hát egymagam próbáltam dolgozni sprinter csapattársamért, hogy a végén számunkra kedvező mezőnysprint legyen. Részben köszönhetően a korábban említett befutónak, a versenynek 2 abszolút győztese lett, századmásodpercre pontosan egyszerre haladtak át a célvonalon. Sofie de Vuyst 15. helyen érkezett,én 50. lettem.

Képek a befutóról: http://www.sportfoto.nl/albums/2099/20130520_omloop_van_de_pinte_/

Eredmények: http://uitslagen.dewielerbond.be/Kalender_Uitslagen/Uitslag.aspx?id=228&datum=20/05/2013

Fotók: Bart Hazen

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo