fbpx

Konkrétumok a 11-es Dura-Ace szettről!

Több nemzetközi kerékpáros fórumon is felbukkant egy lista, ami egy 2012 végétől vagy 2013 elejétől elérhető 11 sebességes Dura Ace szett alkatrészeit tartalmazza. A részleteket még homály fedi, de azért napvilágot látott már néhány konkrétum.

Az alább látható felsorolás a japán BikeJournal.jp oldalról származik, s egy teljes mechanikus Dura-Ace szettet takar, 9000-es számozással. A 11 fokozaton kívül a fékek terén is rejt érdekességet a lista, a BR-9000 valószínűleg a megszokott kéttengelyes Dura-Ace ráncfelvarrott változata lesz, azonban a BR-9010 „direct mount caliper brake” időfutambringákra.

A 9000-es Dura-Ace darabjai

A hajtómű négyágú csillaggal érkezik, új, könnyebb középrésszel (24 mm-es tengellyel), rögtön kompakt változatban is. A mechanikus szett 67 grammal lesz könnyebb a 7900-asnál. Természetesen a Di2 elektronikus váltás is 11-es verzióban készül majd, karcsúbb, jobb fogású fékváltókarokkal.

A 11-es sor hézagolása miatt a rotor kialakítása is változik, a régi 10-es fogakat rá lehet majd szerelni hézagolóval az új 11-es agyakra, kerekekre, de vica-verza nem. Biztosan lesznek majd, akik elgondolkoznak, vegyenek-e vadonatúj 10-es szettet, vagy várjanak a plusz egy fokozatra…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo