fbpx

Készülj Mitas gumikkal a télre!

A télre a kerékpárunkat is érdemes felkészíteni, a leghidegebb évszak elengedhetetlen részét képezik a csúszós jeges utak, ahol a nyáron használt gumijaink korlátozottan használhatók. A Mitas ezért kínál többféle téli gumit, ahol a szögeken kívül az alapanyag is a téli körülményekhez van optimalizálva.

A Mitas kínálatában háromféle téli gumit találunk, a Gripper Ice-t, mely gravel és trekking bringánkra jó választás, a Frostert 26″-os bringákra, míg a Froster JP-t 24″-os kerékmérethez készült. A Gripper Ice kétféle, két illetve négy tüskesoros verzióban érhető el, az igazán jeges körülményekre a négy tüskesoros javasolt, ahol mind a futófelületen mind az oldalmintában tüskék találhatók, ezáltal a gumi kanyarban és egyenes úton is tart. A két tüskesoros változatnál csak az oldalmintázatban találhatók tüskék (hétköznapi nyelven szögek), így elsősorban a kanyarban adnak extra tapadást, viszont ha lejjebb engedjük a nyomást akkor az oldalsó tüskék egyenesben is leérnek és tartanak. Ennek a külsőnek az előnye, hogy felfújva gyakorlatilag úgy tudunk vele haladni nem jeges úton, mint egy normál külsővel, míg alacsonyabb nyomáson jeges körülmények között használható. Természetesen jégen a négy tüskesoros tart jobban.

A Froster szintén kétféle változatban kapható, 120 és 240 tüskés verzióban, melyeknél a különbség a Gripper Ice-nál bemutattak alapján alakul. Mindegyik Mitas téli külsőnél az alapanyag is kifejezetten téli körülményekre lett fejlesztve (mint az autóknál), ezért jobban tapadnak hideg időben, mint a normál alapanyagok.

Tavaly télen már részletesen bemutattuk ezeket a gumikat, ezért érdemes újra elolvasni ezt a cikket, melyet ide kattintva megtehettek.
Teszteltük is őket 4 évvel ezelőtt, melyet itt olvashattok:
https://bikemag.hu/magazin/hirek/gumiteszt-akkor-jo-ha-rendesen-ki-van-verve

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo