fbpx

Kanti Dorottya: a belgiumi győzelemről

Az elmúlt időszakban színvonalas nemzetközi versenyeken állt helyt a belga Autoglas Wetteren Cyclingteam színeiben versenyző Kanti Dorottya, tegnap pedig első győzelmét is megszerezte Belgiumban.

Kanti Dorottya a dobogó tetején

Kanti Dorottya a dobogó tetején

A tehetséges 19 éves lány a megelőző hetekben a legjobb női profi csapatok részvételével zajló női UCI-versenyeken is indult, június 5-én például a Marianne Vos győzelmével véget érő Keukens Van Lommel Ladies Classic viadalon érkezett meg 14 másodperccel elmaradva a hollandok sokszoros világbajnoka mögött a 45. helyen. Tegnap a GP Pat´s Coffee versenyen indult Dóci, ahol 88,4 kilométert kellett teljesíteni a 46 fős mezőnynek Brugges környékén. A versenyről és a belgiumi tartózkodásról így nyilatkozott:

88 km-es verseny volt, 13 kört kellett megtennünk, este fél 7-kor kezdődött. Egész nap esett az eső, de a verseny ideje alatt egy csepp sem ez szerencsés volt. Igyekeztem a mezőny elején helyezkedni és mentem az elmenésekre, mert erősnek éreztem magam. Majd később úgy gondoltam, hogy nincs értelme, mert nem fog kialakulni szökés. Pedig de…

kanti_dorottya_3

Ketten kerültek szökésbe egy körön keresztül, majd egyik csapattársam felért és a következő is nekiindult. Mivel tudtam, hogy erősek, ezért bíztam benne, hogy hazaérhetünk és én is velük tartottam. Ekkor már 5-en voltunk elöl. Két körön át gyönyörűen forogva haladtunk, bár a mezőny közeledett. Újabb két nagyon erős ember ért fel, az ausztrál Chloe Hosking a Wiggle Honda profi csapatából, é Lotte van Hoek a Lares-Waowdeals Women csapatából, megerősítettek minket.

kanti_dorottya_2

Egy-két lány nem bírta már, ők sokat kapuztak hátul. utolsó körre kezdett szétesni az egységünk, egymást figyelgettük, ki mikor fog támadni. Első pozícióból indultam neki Chole-lal és sikerült őt megelőznöm. Első győzelmem itt kint felnőttként. Hihetetlen érzés volt. Sokat gondoltam arra, hogy az edzőm mondta, hogy nyerjek, én feleltem, hogy “oké”. Ez egy megnyerhető verseny volt, de sokat dolgoztam érte. Szerintem megérdemeltem.

A Autoglas Wetteren Cyclingteam csapatban

A Autoglas Wetteren Cyclingteam csapatban

Ez volt a 6. versenyem itt Belgiumban. Többek között egy 1.1-es és egy 1.2-es UCI-viadalon is részt vehettem. Meglepően jó eredménnyel sikerült ezeket teljesítenem. Sokat fejlődtem előző évhez képest, talán köszönhetően annak, hogy most már edzőkkel dolgozom együtt. Egyetlen negatívum, hogy nagyon nem szeretek edzeni, főleg nem egyedül. Itt meg muszáj. A csapat nem egységesen lakik egy központban, hanem mindenki másfele. Nagy szavak, de kezdem azt érezni, hogy most már lenne értelme elindulnom egy vb-n, és nem fogok az első körben leszakadni.
Hétfőn indulok haza, részt veszek a mezőny OB-n (időfutam még kérdéses, sajnos nincs kerékpárom – szponzorok figyelem!) majd július 12-én repülök vissza, utazok ki Hollandiába egy többnapos versenyre 15-étől.
Eredménylista: gp_pat_s_coffee

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo