fbpx

Ivan Rybarik első a Crocodile Trophy 8. etapján, Blazsó 4. (videó)

Blazsó Márton folytatta tegnapi remek szereplését, egy perc alatti hátránnyal ért be a Crocodile Trophy 8. szakaszán. Greg Saw megtartotta összetett elsőségét. 

A 9 napos UCI S1 besorolású MTB verseny utolsó igazán kemény napja várta ma az indulókat, akik a Skybury ültetvényt elhagyva vágtak neki a közel 100 km hosszú és 1400 m szintemelkedést magába foglaló etapnak. A rajtot későbbre kellett tolni, mivel a kijelölt nyomvonal közelében bozóttüzeket észleltek, ezért a szervezők quadosokat küldtek előre, hogy meggyőződhessenek a pálya biztonságáról. A start végül több mint egy órát késett emiatt, sőt a bringások még néhol láttak égő foltokat az erdőben, ami európai szemmel meglehetősen egyedi élmény lehetett.

Ivan Rybarik az első triplázó az idei Crocodile Trophyn

Ivan Rybarik az első triplázó az idei Crocodile Trophyn

A Crocodile Trophy 2012-es győztese, Ivan Rybarik (Way2live Quantum Racing) ma is bizonyította klasszisát, idei harmadik szakaszsikerét aratta. A tavalyi második, jelenleg szintén az összetett második helyén álló Cory Wallace (KONA Factory Team) mindent megpróbált, hogy ledolgozza összetettbeli hátrányát, de az első, Greg Saw (iHus-Spiuk Norge) előnye egyelőre úgy tűnik, hogy elég lesz a győzelemhez. Bár a mai etapon leszakadt a kanadai maraton bajnokról, keményen küzdött és majd 9 perces előnyéből megközelítőleg csak 2 percet vesztett.

Még nem számolok a győzelemmel. Holnap nagyon óvatosan fogok versenyezni, fel vagyok készülve arra, hogy elvesztek egy kis időt, nem akarok kockázatni. Egyszerűen be akarom fejezni a „munkát” – nyilatkozta Greg Saw.

Cory Wallce a mezőny élén - úgy tűnik idén is meg kell elégednie az ezüstéremmel

Cory Wallce a mezőny élén – úgy tűnik idén is meg kell elégednie az ezüstéremmel

A Norvégiában élő, ausztrál származású kerékpáros a 2. szakasz óta vezeti a versenyt, meglehetősen stabil, egyenletes teljesítményt nyújt. Bár a nem várt izgalmakkal tarkított 4. etapon esett egyet, a formáját ez nem befolyásolta, így nagy reményekkel várhatja a holnapi, befejező etapot.

A magyar versenyző, Blazsó Márton (Kross Hungary VKE Nelson) a verseny végére remekül elkapta a fonalat, tegnapi szakaszgyőzelme után ma is az első bollyal ért célba, alig egy másodperccel lemaradva a harmadik helyről. Összetettben stabilan az 5. pozícióban áll. Marci lejtőző képességeit ismerve a holnapi szakasz fekszik neki, úgy tűnik fizikailag is jól viselte az elmúlt egy hét kemény megpróbáltatásait, így még szurkolhatunk egy jó eredményért a befejező napon.

Videó a 8. szakaszról

Az utolsó szakaszon nagyságrendileg 30 km vár a Crocodile Trophy bringásaira, amiben mindösszesen 350 m szintemelkedés található. Az etapon egyéni indítás lesz, az összetett éllovas indul utoljára. A Port Douglas festői szépségű partjaihoz vezető, a táv kétharmadánál levő hosszú lejtő lehet vízválasztó a szakaszgyőzelem tekintetében.

A 8. szakasz eredménye

1. Ivan Rybarik (Way2live Quantum Racing) 3h11:04.63
2. Cory Walace (KONA Factory Team) +11.05
3. Milton Ramos (Intense-TowCar) +44.43
4. Blazsó Márton (Kross Hungary) +45.37
5. Ramses Bekkenk (Koga KMC) +2:18.72
6. Greg Saw (iHus-Spiuk Norge) +2:19.04
7. Andrew Hal (Vie 13 kustom apparel) +8:04.06
8. Silva Tiago +8:05.12
9. Max Lelli (Italian Cistyc Fibrosis Founda) +8:05.44
10.Bjorn Rondelez (desperate husbands) +9:42.02

Crocodile Trophy 8. szakasz eredmények

Az összetett állása

1. Greg Saw (iHus-Spiuk Norge)
2. Cory Walace (KONA Factory Team)
3. Milton Ramos (Intense-TowCar)
4. Ramses Bekkenk (Koga KMC)
5. Blazsó Márton (Kross Hungary)
6. Jiri Krivanek (Prestige hotel)
7. Ivan Rybarik (Way2live Quantum Racing)
8. Yuki Ikeda (Topeak/Ergon/Canyon)
9. Andrew Hall (Vie 13 kustom apparel)
10.Guido Thaler (CRAFT – Rocky Mountain)

Crocodile Trophy beharangozó
Crododile Trophy 1. szakasz
Crocodile Trophy 2. szakasz
Crocodile Trophy 3. szakasz
Crocodile Trophy 4. szakasz
Crocodile Trophy 5. szakasz
Crocodile Trophy 6. szakasz
Crododile Trophy 7. szakasz

Képek: Kenneth Lorentsen

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo