fbpx

Idén rendezik a 27. Salzkammergut Trophy-t: Legyél ott Ausztria legnagyobb MTB eseményén!

A Salzkammergut Trophy már több mint negyed évszázada várja a montisokat Európa minden országából, a több mint 30 országból érkező 4000 résztvevővel Bad Goisernben megrendezett kerékpáros fesztivál és verseny az egyik legnagyobb MTB esemény az Alpokban, melyen rendszeresen indulnak magyar bringások is. A Trophy-t idén július 12. és 14. között rendezik meg, ha nincs programod erre az időszakra akkor érdemes megfontolni az indulást (van gravel táv is!).

Fotó: Erwin Haiden

Az 1998-as első rendezés óta hét új különböző távval bővült a Salzkammergut Trophy pálya kínálata. A legkeményebb hegyikerékpárosok reggel 5 órakor rajtolnak a Bad Goisern-i piactéren, rájuk 209 kilométer és 7008 méter szintkülönbség legyőzése vár ahhoz hogy megszerezzék a fekete színű finisher mezt.

Fotó: Erwin Haiden

Az extrém táv mellett 22, 37, 54, 59, 79 és 127 kilométeres útvonalak közül választhatnak a bringások a maraton napján, 2024-ben július 13-án , szombaton. A széles távkínálatnak köszönhetően a profi bringásoktól egészen a kezdő hobbi montisokig mindenki megtalálhatja a szintjének és céljainak megfelelő távot.
A nemzetközileg ismert sportolók is gyakran feltűnnek az indulók között mint pl. a sífutó olimpiai bajnok Christian Hoffmann vagy a síugró legenda Andreas Goldberger. Mindketten rendszeres vendégek Bad Goisernben, és idén is megpróbálnak felkerülni a Trophy befutó listájára.

Fotó: Chris Guetl

Gravel távon is indulhatsz!

A hét mtb maraton táv mellett a Salzkammergut Trophy egyre több kerékpárost szólít meg a gravel távjaival. A 67 km-es 1952 méter szintkülönbséget magába foglaló Trophy Gravel útvonal technikailag egyszerű, de a nagy hegyeknek köszönhetően fizikailag kemény pályát rejt magában, cserében a távot leküzdők festői panorámában gyönyörködhetnek a Hallstatt Echerntal és a festői Gosausee mellett, beleértve a Dachstein-gleccserre nyíló kilátást is. A kisebb kihívásra vágyók a 21,8 kilométeres mtb távon indulhatnak, ahol külön értékelik a gravel bringásokat.

Fotó: Marc Schwartz

Vasárnap a SCOTT Junior Trophy keretein belül a gyerekek próbálhatják ki magukat egy XC versenyen és egy ügyességi pályán. Ezenfelül ekkor rendezik a Bosch (e)MTB hajtóvadászatot is, amin lehet elektromos rásegítéses bringával vagy normállal is indulni. Nincs időmérés, a táv viszonylag rövid 19 és 35 km közötti és az ellenőrző pontokon különböző játékos feladatok várnak az indulókra, mint pl íjászat. A választott „túra” hosszától és az ellenőrző pontokon kapott különböző bélyegzőktől függően arany-, ezüst- vagy bronzérmet nyerhetnek a részvevők.

Fotó: Rudi Knoll

Változatos kiegészítő programok!
A sportesemények mellett remek kiegészítő programok várják Bad Goisern központjában az odalátogatókat: kerékpárfesztivál számos kiállítóval és ismert márkával, a „Bosch eMTB Testival” vezetett túrákkal és egy állandó tesztpályával, ezenkívül lesznek helikopteres városnéző repülések, a verseny után buli, valamint izgalmas helyekről lehet szurkolni a maratonokon részvevőknek ezen az egyedülálló kerékpáros hétvégén Salzkammergutban.

További információk a versenyről és a nevezésről a www.trophy.at oldalon.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo