fbpx

Hong Kong: Szalontay Sándor remek sprint eredményével a vb-re is kvalifikált!

A hétvégén került sor a pályakerékpáros világkupa-szezon harmadik fordulójára Hong Kongban, ahol sprint eredményével a világkupa összetett ranglista alapján Szalontay Sándor kvalifikált a világbajnokságra, ami az olimpiai kvótafutás fontos része is.

Szalontay Sándor segítőjével, Molnár Györggyel, akinek nagy része van az eredményes munkában

Szalontay Sándor segítőjével, Molnár Györggyel, akinek nagy része van az eredményes munkában

A Dr. Bátorfi Agria KTK sprintere mindent megtett a jó eredményekért, két nappal korábban kirepült a világkupa helyszínére, szokása szerint keményen készült, mégsem indult szerencsésen a hétvége. Tegnap keirinben a bírók szabálytalannak találták a kerékpár beállítását és átállíttatták a kormányt, ami rányomta a bélyegét a futamokra, Sanyi nem jutott tovább.

Szalontay és Kenny

Szalontay és Kenny

Ma a sprinten viszont már “haladt a bringa”, a mért 200 méterek alapján 17. helyen sikerült bekerülni a legjobb 24. közé (10,138-as idővel). Itt a világklasszis Jason Kenny ellen nem sikerült a továbbjutás, de eredményével a világkupa összetettben tovább lépett előre a magyar sprinter, és ott van a 30 versenyző között, akik indulhatnak március elején a londoni világbajnokságon, ahonnan jó szereplés esetén a riói kvóta is összejöhet még. Sanyi így nyilatkozott a világkupáról:

Az időeltolódás miatt 48 órával hamarabb kiutaztunk, jobban is éreztem magam. A keirinben átállíttatták a bringát, nem sikerült jól a verseny, de a sprinten már haladt, jól éreztem magam a futamban 6 századdal maradtam csak el az olimpiai bajnoki címvédő Jason Kenny-től.  Ha jól számoljuk, sikerült kvalifikálni a sprinten a vb-re, úgyhogy folytatjuk keményen a munkát!

Eredménylisták: Kattints ide!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo