fbpx

Vuelta a Andalucía: Contador egy kiskutya miatt veszített?

Nagy sztárokkal a mezőnyben zajlott a héten az UCI kiemelt kategóriás Vuelta a Andalucía, ahol öt nap után Alejandro Valverde (Movistar) mindössze egyetlen másodperccel bizonyult jobbnak Alberto Contadornál (Trek-Segafredo).

Végül Alejandro Valverde vihette haza a piros trikót (Fotó: facebook - Vuelta Ciclista a Andalucía) facebook)

Végül Alejandro Valverde vihette haza a piros trikót (Fotó: facebook – Vuelta Ciclista a Andalucía) facebook)

Ha végignézzük az eredménylistát, még valamelyik GT-n is kialakulhatna hasonló top10: Valverde, Contador, Pinot, Poels és a többiek neve garanciát jelentettek a jó versenyre. Alejandro Valverde már a múlt héten, egy hosszú szökés után Murciában aratott győzelemmel jelezte, hogy kiváló formában van, és szerdán a Ruta del Sol első szakaszán is nyerni tudott. csütörtökön azonban a hegyi befutón Contador támadott, Thibaut Pinot győzött, majd pénteken következett az ominózus 12 kilométeres időfutam, amiről sokat cikkeztek a spanyol sportsajtóban…

Történt ugyanis, hogy Contador elé kiszaladt egy kiskutya, ami fékezésre kényszerítette, s néhány szalagcím szerint (AS, Marca) ezen bukhatta el egy másodperccel a piros trikót. Contador sportszerűségből jelesre vizsgázott, mert nyilatkozataiban nem tért ki az esetre, gratulált Valverdének, az újságíróknak is csak a csapat szerelője mesélt az esetről. Ha megnézzük a videót, látszik, hogy Contador fékez és tesz elkerülő mozdulatot, de amúgy is kanyar következik, nem lehet tudni, hogy mennyivel lassított le így jobban, mint egyébként.

Persze kizökkenthette kicsit a ritmusából is az eset, kicsit talán alacsonyabb sebességről kellett visszanyerni a tempót, de mint tudjuk, a sok “volna” értelmetlen a sportban. Contador pedig elégedett a formájával, örül, hogy ilyen teljesítményt sikerült nyújtania és viselhette a piros trikót. Valverde természetesen még vidámabb az összetett sikerrel. A mai záróetapon pedig a fiatal belga tehetség, Tim Wellens (Lotto-Soudal) is megmutatta oroszlánkörmeit: egy szökevénycsoport élén haladt át elsőként a célvonalon Córdoba városában.

Eredmények:

http://www.procyclingstats.com/race/Vuelta_a_Andalucia_Ruta_Ciclista_Del_Sol_2017

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo