fbpx

Peter Sagan türkizbe öltözik ötmillióért?

Bár hivatalosan csak augusztus 1-jétől kezdődik az átigazolási időszak a profi kerékpársportban, a legtöbb rajongót az foglalkoztatja, hol folytatja majd a világbajnok Peter Sagan, miután csapata a Tinkoff megszűnik a szezon végén Oleg Tinkov döntése szerint.

Sagan türkizben?

Sagan türkizben?

Az olasz Gazzetta dello Sport szerint megszületett a szóbeli megállapodás az Alexander Vinokurov irányította kazah Astana Team és Sagan ügynöke között, a rekordfizetés 5 millió euró évente. Az Astanában így 2017-től a szlovák sztár lehet az első számú klasszikus menő, míg Vincenzo Nibali valószínűsíthető távozása után az olasz Fabio Aru lesz az első ember a körversenyeken.

A megállapodás életszerűnek tűnik, ugyanis Sagan összefonódása a Specialized márkával ismeretes, az amerikai gyártó anyagilag is partner lehet a megállapodásban. Specialized bringákkal pedig csak az Astana és a Quick Step megy a Tinkoff csapaton kívül. A két csapat közül viszont az Astana tudja reálisan kigazdálkodni Sagan fizetését, ha Nibali távozásával marad egy űr ebből a szempontból.

A többi csapatot elnézve nehéz elképzelni, ki fizetne évi 5 millió eurót, még akkor is, ha marketing szempontból nem feltétlenül a kissé “zárt légkörű” kazah gárda a megfelelő hely egy Peter Sagan karakterű sztárnak. Sportszakmai szempontból persze jó döntésnek tűnhet, hogy az Astana Team-nek így lesz győzelmekre esélyes klasszikusmenője is, amellett, hogy a körversenyeken továbbra is a dobogót ostromolják majd Aru révén.

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo