fbpx

Hivatalos: a sprinterkirály az Omega-Quick Step csapatában

Már nyár óta közszájon forgott, hogy napjaink leggyorsabb sprintere, az exvilágbajnok Mark Cavendish elhagyja a brit szupercsapatot, a Team Sky-t és a belga Omega Pharma-Quick Step-be igazol a következő szezonra. Ma hivatalosan is bejelentették a transzfert.

Nem tudni, véletlen egybeesés-e, hogy amint kirúgták az Armstrong-doppingbotrányban érintett Levi Leipheimert, sikerült leszerződni Cavendish-sel, mindenesetre biztosan jól jött a brit szupersprinter fizetésének fedezésére az amerikai sztárgázsijának kiesése.

A 27 éves “Manxi Rakéta”3 szezonra írt alá a belga WorldTour- istállóhoz. A Team Sky oldalán a csapatfőnök, Dave Brailsford így búcsúzott az exvilágbajnoktól:

„Mark idén megmutatta a Team Sky színeiben, hogy igazi bajnok. Megtiszteltetés volt, hogy a csapatunkban tudhattuk a szivárványszínű trikó viselőjét, és öröm volt szorosan együtt dolgozni egy olyan versenyzővel, akit junior kora óta ismerek. Igazi csapatjátékos, aki történelmet írt a Tour de France-győztes csapattal.

Cav 15 győzelmet szerzett velünk, beleértve első körversenyét, három Tour-szakaszt és negyedik győzelmét verhetetlen hajrájával a Champs Elysees-n. Aki látta őt nyerni Párizsban, ahogy a sárga trikós vezette fel a hajrát a világbajnoknak a Team Sky szerelésében – olyasvalami, amit sosem felejt el.

Mark teljesítette azt is, ami a Team Sky küldetése, és valódi nagykövete volt a kerékpározásnak a bringán ülve, vagy civilben is, még több embert inspirált, hogy tekerjen, és szeresse ezt a sportágat. Mindannyian a legjobbakat kívánjuk Marknak, hogy sikerüljön elérni céljait az új csapatában, mint brit versenyző.”

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo