fbpx

Geraint Thomas feladta a Giro d’Italiát

A Team Ineosra rájár a rúd idén, a Tour de France után a Giro d’Italián is elvesztették az első számú versenyzőjüket, így idén már csak a Vueltán van esélyük megszerezni az összetett győzelmet a nagy háromhetesek közül.

Tegnap írtunk róla, hogy Geraint Thomas egy kulacson esett el a lassú rajt alatt a Giro d’Italia 3. szakaszán, és rendesen megütötte magát, melynek következtében jelentős hátrányt szedett össze az összetettben. Az első hírek arról szóltak, hogy nem szenvedett törést, viszont az újabb vizsgálatok megállapították, hogy eltörött a medencéje és nem állhat rajthoz a Giro d’Italia 4. szakaszán.

Az Ineos számára ez borzasztó hír lehet, hiszen a Tour de France-on Bernal szállt ki csapatkapitányként a versenyből és már csak szakaszgyőzelemmel tudtak szépíteni a katasztrofálisra sikerült versenyen, most pedig a Giro d’Italiát adja fel az első számú emberük, akinek a verseny előtt egyértelmű célja volt megnyerni a Girót. Innentől már csak a szakaszgyőzelem lesz a célja a csapatnak.

Az elmúlt években nem szoktunk hozzá ahhoz, hogy az Ineos nem az összetett győzelemért hajt, idén viszont már második alkalommal történik meg ez, és már csak a Vuelta maradt a csapat számára. Lehet ezzel véget ér az Ineos uralma?

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo