fbpx

ebikeshop: megkerülhetetlen, ha elektromos kerékpár kell

Kerékpárboltokat bemutató sorozatunkban ezúttal az e-bike-ok, pedelecek fellegváráról, az ebikeshop-ról lesz szó, amely a maga nemében egyedülálló Magyarországon.

ebike_shop_kerekpar_001

Európában egyértelműen a pedelec kerékpárok előretörése a leglátványosabb trend a bringás bizniszben. Nálunk – elsősorban az árcédula miatt – nem fognak egyhamar tömegcikké válni ezek a biciklik, viszont azoknak, akik megengedhetik maguknak a milliós pedeleceket, akár gyökeresen változhat meg életvitelük, pozitív irányban.

Bizonyos értelemben ugyanis egy ilyen bringa nemhogy helyettesíthet például egy robogót – amivel sokszor felmerül a téves összehasonlítás – sokkal több annál. Ugyanis nem csak közlekedésre használható, hanem testmozgásra, rekreációs sportolásra is, ráadásul sokkal egyszerűbb a tárolása, karbantartása, mint egy benzinüzemű kétkerekűé (nehéz, de azért fel tudjuk cipelni még a lépcsőn is). Mindezeket figyelembe véve pedig értékesebb is.

A színben harmonizáló bukó több mint ajánlott tartozék

A színben harmonizáló bukó több mint ajánlott tartozék

Németországban, Ausztriában, Svájcban és sorolhatnánk a jóléti államokat, körülbelül annyira megterhelő egy e-bike vásárlása, mintha nálunk vesz valaki egy normális trekkinget, vagy túra mountain bike-ot. Általában az idősebbek kedvelik, akik szívesen furikáznak ilyennel a városban, vagy könnyen leküzdhetővé válnak ismét a meredek emelkedők kerékpártúráik során.

e-bike-ot az ebikeshopból

e-bike-ot az ebikeshopból

Kár azonban összehasonlítani a két világot, nem ugyanaz a pedelec-vásárlóréteg. Először is Magyarországon annak érdemes ilyen bringában gondolkozni, aki megteheti. A második érv már személyenként nagyon különböző lehet…

Széles választék tágas légtérben

Széles választék tágas légtérben

Szeretnél egyszerre szabadon, gyorsan és akár izzadtság mentesen közlekedni a városban… Bármilyen okból elkélne egy kis rásegítés túra közben az emelkedőkön, valahogy pont 100, néha 200 Watt hiányzik… Jól jönne az asszonynak ez a plusz 100 Watt, ne bosszantsa, hogy mindig várni kell rá… Vagy egyszerűen csak egy pedelec adna motivációt a bringázáshoz, ami manapság menő dolog…

Hiába nem tömegcikk, sokan vannak azért, akik szívesen költenének egy ilyen sportszerre/közlekedési eszközre/játékszerre, de ahogy a fenti felsorolásból is látszik, nagyon különbözőek a motivációk. Éppen ezért jó, hogy van egy hely, ahová bárki bemehet, akinek bármilyen okból megfordult a fejében egy pedelec beszerzése. Az ebikeshopban szakértői segítséget kap a választáshoz.

segítség a választáshoz

segítség a választáshoz

Azt tudni kell, hogy – lévén a legdinamikusabban fejlődő szegmens a kerékpáriparban – korántsem kezelhetőek egyetlen kategóriaként az elektromos bringák. Gyakorlatilag a szerény city-pedelec-ektől a pluszos kerékméretű kőkemény mountain bike-okig lefedik a palettát. Nagyon fontos tehát, hogy megfelelő személyek segítsenek a választásban, ami azért sem mindegy, mert sok pénzről van szó.

Az ebikeshop a pedelecek specialistája, nem egy-két márkát forgalmaznak, hanem függetlenül a gyártóktól a lehető legszélesebb és legjobb palettát próbálják készleten tartani. Ha bemész, hogy elektromos kerékpárban gondolkozol, először egy hosszabb beszélgetés vár rád, de eközben jó eséllyel felültetnek a központi helyen pózoló hárommilliós Spitzing-re…

Maradandó élmény menni vele egy kört a bolt körül és az is kiderül, hogy az autókereskedésektől hemzsegő telepen miért a felső szinten van az ebikeshop kerékpárüzlet. Megtapasztalhatod, milyen érzés a meredek rámpán felfelé száguldani rásegítéssel, ilyet biciklin még nem pipáltál…

természetesen ducigumis pedelec is kapható

természetesen ducigumis pedelec is kapható

Sok kerékpár egyébként bérelhető, tehát miután szóban eljutottatok odáig, milyen pedelec „változtathatja majd meg az életed”, lehetőség van kibérelni adott járgányt, akár egy hétvégére. Ha megtetszik (meg fog tetszeni), a bérlés díját természetesen leírják a vételárból.

Conway 200 mm-t mozgó pedelec váza

Conway 200 mm-t mozgó pedelec váza

Ahogy már említettük, a választék sokféle márkát és típust foglal magába. Megtalálhatjuk a Winora Group termékeit, Hercules, Haibike pedeleceket, női city bike-tól az enduró rombolóig. Conway DH gépet vagy egyszerű túrázásra alkalmas mountain bike-ot, vagy az elektromos bringák királyának számító német Spitzing modelljeit.

Márkafüggetlen választék

Márkafüggetlen választék

Az egyik legkelendőbb márka a KTM, nem véletlenül, hiszen elektromos vonalon is továbbviszik ugyanazt a kiváló minőséget, amit hagyományos kerékpárjaiknál megszokhattunk, ráadásul a neve is jól cseng bármilyen körökben. Hazai gyártású Gepidát is találunk a boltban, van, akinél az is szempont a választásnál, hogy magyar termékről van szó.

pedelecek szállítására is alkalmas

pedelecek szállítására is alkalmas

Természetesen szükséges alkatrészek is rendelkezésre állnak, illetve ha bármilyen tanácsra lenne szükséged e-bike-okkal kapcsolatban, akkor is a legjobb helyen jársz. Az értékes pedelecek egyik fontos tartozéka a lezáró, amiből csakis a legmagasabb biztonsági besorolásút érdemes választani. Szintén fontos, hogy milyen szállítót vásárolunk, ami 3-4 pedelec-kel megpakolva közel 100 kilóval is megterhelheti az autót.

kiegészítők

kiegészítők

Hol? Az ebikeshop az M1/M7 kivezetőnél található Budapesten az Osztyapenko magasságában, a régi 7-es út tövében, a Vizsla utca 6. szám alatt (illetve felett).

Web: http://ebikeshop.hu/

Blog: http://hatszel.hu/

Facebookon: https://www.facebook.com/ebikeshop.hu/?fref=ts

Boltbemutató videó:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo