fbpx

Hírcsokor: átigazolások, meridások ciklokrossz szereplése, Armstrong Ausztráliában

A Lacondeguy testvérek a Konához szerződnek

Andreu és Lluis Lacondeguy, az ismert spanyol dirt jump specialista duó, kétéves szerződést írt alá a Konával. A Kona Clump csapatban ezután Paul Basagoitia, Grant ‘Chopper’ Fielder, John Cowan, illetve a 18 éves kanadai reménység, Graham Aggassiz mellett a srácok fogják öregbíteni a kaliforniai kerékpármárka hírnevét.

A Clump csapat 2009-ben keresztbe-kasul utazza a világot: ott lesz minden jelentős nemzetközi eseményen, mint a Crankworx-ön és a Nissan Qashqai Challenge-en. Emellett lesz idő egy új film elkészítésére is, melyben már a Lacondeguy fivérek is szerepelnek. A New World Disorder 10. kiadásában is megjelennek a fiúk.

A hektikusnak tűnő szezon ellenére a kiegészítő sportágakat is gőzerővel folytatják: motokrosszoznak és BMX-eznek is a dirt mellett. Ezek mind segítenek az egyre nagyobb montis ugrások elérésében. 15 méteres ugrások is terítéken lesznek a szezonban. A következő versenyük a White Snow, az osztrák Leogang síparadicsomban, január 30-án.

Lance Armstrong Ausztráliában megkezdte visszatérését

A világ igencsak meglepődött a texasi 7-szeres Tour de France győztes őszi bejelentésén, miszerint 2009-ben, 3 év kihagyás után, visszatér a kerékpársportba. Volt aki örült a hírnek, volt, aki nem igazán értette Lance szándékát. Mindenesetre a 2009-es szezon így igen izgalmasnak ígérkezik: visszatér Basso és Pereiro Sio, gőzerővel készül Contador, Sastre és a Schleck fivérek. Lesz tűzijáték a javából!

A nagy megmérettetés a Giro d’Italiával kezdődik, ahol először csapnak össze a nagyok. Armstrong is erre hegyezi ki az évet, mivel az idei Tour a szegény Contadornak dukál – aki a legkevésbé örült, hogy a tavalyi kizárás után idén Armstrong tehetne neki keresztbe a Tour-on. Girót pedig még Lance nem nyert, így igazságosnak és ésszerűnek tűnik az Astana döntése.

Armstrong meg is kezdte a versenyszezont: a napokban állt rajthoz a Tour Down Underen, Ausztráliában. Eddig sikerült lépést tartania a mezőnnyel: természetesen jó eredményeket még nem kell várni – arra ott a májusban kezdődő Giro. Nagyon izgult a texasi a verseny előtt, de állítólag már megnyugodott, hogy nem hagyta cserben ereje a 3 éves pihenés után. Mellesleg időközeben maratonokat futott, montizott, így gyűjtve dollármilliókat a Livestrong alapítványnak. Visszatérését is azzal magyarázta, hogy ezzel még több pénzt lehet gyűjteni a rák elleni küzdelemhez: egyes hírek szerint a Tour Down Under szervezői is egy millió dollárt adakoztak Lance mostani szerepléséért. Biztos megérte nekik, mivel egy nem túl jelentős versenyre most az egész világ árgus szemekkel figyel…

Meridások szereplése a nemzeti ciklokrossz bajnokságokon

Az előző évek meglepően jó ciklokrossz eredményei után az idei sorozat nem sikerült túl jól a Merida montisainak. Tavalyi győzelme után José Hermida az élről kényszerült kerékpárt cserélni mechanikai probléma miatt, így erősen visszaesett. A verseny után fogadkozott, hogy jövőre visszaszerzi az elvesztett spanyol bajnoki címet.

Ralph Näfnak sem sikerült a dobogóra felküzdenie magát a svájci nemzeti bajnokságon, bár végig ott volt a mezőnyt vezető bolyban. Moritz Milatz élete első ciklokrossz bajnokságán az első 10-ben végzett, ez Robert Gehbauernek is összejött az osztrák nemzeti versenyen. Gehbauer állt a legközelebb a dobogós helyezéshez, de az utolsó körben bukott, így visszaesett.

Mindemellett a montis szezonra való felkészülésük kiválónak mondható. Hermidának pedig ezzel még nem ért véget a ciklokrossz szezon: február 1-én a világbajnokságon áll rajthoz a spanyol válogatott tagjaként.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo