fbpx

Háromszor háromban? Valverde rápróbál a Giro-Tour-Vuelta triplára!

Az utóbbi években a nagy bringás sztárok közül talán Alejandro Valverde produkálja a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt, négy éven át folyamatosan dobogóra állt valamelyik GT-n. A Movistar 35 éves menője 2016-ra nem kisebb fába vágja a fejszéjét, mint hogy megpróbál jó teljesítményt nyújtani mindhárom nagy kerékpáros körversenyen.

12646855_1157986040886043_5577133682835109209_o

Tegnap este a Movistar menője a spanyol Biciciclicmo portálnak megerősítette, hogy a Giro, a Tour és a Vuelta is szerepel a 2016-os tervezett versenynaptárában. Érdekesség, hogy Valverde a Giro d’Italia-t most, 36 évesen teljesítheti életében először, ennek ellenére optimista, a győzelemre is képesnek tartja magát:

Kiegyensúlyozott vagyok, motivált, s remélem sikerül egészséges maradni a teljes szezonban, ami teljesen más lesz, mint az eddigiek. Meglátjuk, mi történik. Májusban általában pihenőt tartok, de most elindulok a Girón, meglátjuk, hogy a lábaknak is jólesik-e majd… A terv, hogy fokozatosan érjem el a csúcsformát a Giróig, ahol a maximumot akarom nyújtani, fel szeretnék állni a dobogóra, vagy akár megnyerni, ami nehéz lesz, hiszen erős ellenfelekkel kell számolni. Azért választottuk idén a Girót, mert 36 éves vagyok, remek fizikai állapotban, miért ne próbáljam meg? Megvan a motivációm hozzá, jó csapatom, és a változás is jót tehet. Tetszik a verseny, az útvonal sem rossz számomra. A Tour de France-on elsősorban Nairót segíteném, nagy reménnyel rajtolunk, tudjuk, hogy ő nagyon erős, szeretne megcsinálni egy Gran Tour-t, és miért ne nyerhetné meg? Az egyik legfőbb célunk megnyerni a Tourt, mint minden évben, mindig közel álltunk hozzá.

Valverde az Olimpiát is megcélozza, de nem tesz túl nagy terhet saját vállára:

A pálya nagyon jó, de ez csak egy nap, öt versenyző kap helyet a csapatban, és szerencse is szükséges a győzelemhez. Utána meglátjuk, hogy érzem magam és milyen versenyeket választok a továbbiakban. A Vueltán azért is jó versenyezni, mert hazai pálya, jobb érzés a saját földeden tekerni, mint bárhol máshol.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo