fbpx

Brumotti barátnője mutatta be a 2016-os Giro trikóit

Lassan már nincs profi kerékpárverseny Vittorio Brumotti nélkül, a 2016-os Giro d’Italia megkülönböztetett trikóinak prezentációján már a barátnője is szerepet kapott, sőt, ő lesz az idei olasz körverseny háziasszonya.

galeria-de-fotos-el-giro-de-italia-presenta-sus-cuatro-maglias-002

A csinos talján lány a bringán is otthonosan mozgott a bemutatón, a szépségversenyről és tv-műsorokból ismert Giorgia Palmas-nak talán még a Brumottihoz fűződő szálat is megbocsátják azok, akik esetleg unják már, hogy az „országúti triálos” nélkül lassan már nincs Tinkoff-videó, vagy San Luis-összefoglaló.

RCS: GIRO; GIORGIA + MAGLIE

RCS: GIRO; GIORGIA + MAGLIE

A 99. Giro d Italia megkülönböztetett trikóinak színét tekintve nem történt változás, a rózsaszínű trikó – Maglia Rosa – maradt az összetett éllovasé, míg a legjobb sprinter (pontverseny) a piros trikót, a legjobb hegyi menő (hegyi pontverseny) a kék trikót, az összetettben legjobban álló 25 év alatti versenyző pedig a fehér trikót viselheti majd.

12628634_10153454660353247_6777102493023398669_o

A bemutató díszvendége volt az 50 éves győzelmi jubileumát ülő Gianni Motta, de tapsolhatott a közönség a közelmúlt olasz sztárjának, a versenyt kommentátorként is segítő Paolo Bettininek. Utóbbi – bár összetett győzelemre sosem hajtott – éppen otthona közelében, Toszkána országútjain viselhette anno a Maglia Rosa-t a verseny során.

RCS: GIRO; presentazione maglie

Az először 1907-ben megrendezett verseny rózsaszínű trikója a főszponzor, a Gazzetta dello Sport sportnapilap – már akkor is és ma is – rózsaszínű lapjairól kapta színét, de csak 1931-ben vezették be, hogy így különböztessék meg az összetett győztest a mezőnyben. Eddig összesen 132 versenyző hordta, a legtöbbet a tavaly ősszel Magyarországon is megforduló belga Eddy Merckx-en volt a Maglia Rosa, 67 napon keresztül.

RCS: GIRO; presentazione maglie

Az idei Giro Május 6-án, pénteken rajtol majd a hollandiai Apeldoornból egyenkénti időfutammal és május 29-én, Torinóban lesz az utolsó befutó. Az előzetes információk szerint a 2013-as győztes, Vincenzo Nibali ismét harcba száll a rózsaszínű trikóért, kihívóként ott lesz a Girón először induló veterán spanyol sztár, Alejandro Valverde, vagy a fiatalok közül Mikel Landa és Tom Dumoulin.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo