fbpx

HAMAX – Skandináv biztonság

A norvégiai illetőségű Hamax több mint 50 éves múltra tekint vissza, viszont a mi vonatkozásunkban “csak” 30 éve van jelen, ugyanis 1981-ben készült az első gyermekek szállítására alkalmas ülés. Tudni érdemes még róluk, hogy a Moss-ban lévő főhadiszállás leginkább a kereskedelemre fókuszál, míg a Hollandiában található részleg a termékfejlesztésre specializálódott. Hitvallásuk szerint a biztonság és a kényelem elsőrangú szempont, amit folyamatos belső és külső tesztelésekkel fejlesztenek, természetesen megfelelve a kérdéses Európai szabványoknak.

Három fő részre osztható palettájuk, amiből az egyik legfontosabb tétel a kerékpáros gyerekülések köre, a gyermekszállító utánfutók köre, illetve az ezekhez kapcsolódó gyermekek számára fejlesztett bukósisakok köre.

Gyerekülések

A lehetőségek skálája meglehetősen széles: az alap Kiss modelltől kezdve egészen a külön kategóriát képviselő Caress-ig elmerészkedhetnek azok, akiknek a gyermek maximális kényelme és biztonsága az első szempont és nem az ár. De lássuk hogyan épül fel a paletta:

Kiss: belépő modell a minőségi gyermekszállítás világába. Igény esetén pakkban is megvásárolható, kissé “felpimplelve” a gyerekülés kinézetét. Csak vázra szelhető konzollal elérhető. Ára önmagában 21 990 Forint, míg csomagban 28 990 Forint.

 

Sleepy: a Kiss modell tudása megfejelve egy 12,5 fokos dönthetőséggel. Ez előnyös tulajdonság, ha gyermek elfárad és elalszik bringázás közben. Ára 29 990 Forint.

 

Smiley: kissé masszívabb, merevebb széket kapunk jobb párnázottsággal. Talán legfontosabb extra, hogy az adaptere zárható, ami valljuk be igen praktikus extra. Ára 26 990 Forint.

Siesta: Akár a Kiss és a Sleepy esetében, azonos tudás a Smiley-val, de kiegészítve a dönthetőséggel. Ez a modell elérhető csomagtartóra szerelhető kivitelben is.  Ára 32 990 Forint.

Zenith: ugyanazt az elegáns dizájnt kapta, mint a csúcsmodell Caress, de jóval olcsóbban. Elérhető vázra szerelhető és csomagtartóra szerelhető kiadásban is. A csomagtartós verziók E-bike kompatibilisek is. Áruk 27 990 Forint (konzolos) és 29 990 Forint (csomagtartós).

Zenith Relax: Az alap modell kiegészítve a dönthetőséggel. Ebben az esetben is, a csomagtartós kialakítás E-bike kompatibilis. Ára 36 190 Forint.

Amaze: félúton a csúcs felé! Ez a modell már nem csak egy műanyag lap, hanem még biztonságosabb dupla héjszerkezetet kapott, élénk színei pedig minden modern kerékpárt jól kiegészítenek. Ára 41 190 Forint.

 

Caress: az abszolút csúcsmodell! Végignézve a palettát jól látszik, mit lehet elvárni egy 20 ezer forintos üléstől és mit lehet egy majd 50 ezer forintos üléstől. A csinos dizájn, a dupla héjszerkezet, a kényelem, a párnázottság, zárhatóság, 20 fokos dönthetőség, a jóval kényelmesebb használat mind adott. A csomagtartóra szerelhető modell is kapott rugózást, tehát az E-bike tulajok gyermekeinek is bőséggel juthat a komfortból. Ára 47 990 Forint.

Observer: zárszóként az előre helyezhető gyerekülések kategóriájában is versenyez a Hamax, ide egy felsőházas modellt hozott, amely dizájnja a Caress-t idézi, de minősége is ezt tükrözi. Gyermekünk egészen 15 kilogrammos súlyig szemünk előtt lehet. Ára 29 990 Forint.

 

Gyerekszállító utánfutók

Az utánfutók igen hasznos szerkezetek. Akár két gyermek szállítását is lehetővé teszik, közben a kicsik védve vannak az időjárás viszontagságaitól, látóterük kiszélesedik, miközben kényelmük és biztonságuk a legmagasabb szintre emelkedik. Az utánfutók úgy vannak tervezve, hogy egy esetleges esésnél sem borulnak fel. Ráadásként csomagszállításra is remekül használhatóak, hosszabb sétához, túrázáshoz is remekek.

Avenida One, Avenida Twin: 

Egy vagy két személyes variánsaiban élmény az utazás. Áttetsző oldalfalak könnyítik a kilátást, de két lépcsőben állítható napvédő megakadályozza a direkt napsugárzást. Beépítve találunk még egy bogárhálót, illetve egy esőhuzatot is. Reflektív felületei növelik a láthatóságot, összecsukhatósága pedig helytakarékos tárolást vagy szállítást tesz lehetővé. Kezelése egyszerű, semmivel sem bonyolultabb, mint egy babakocsi, anyukák is bátran nekiláthatnak. A háttámla fokozatosan dönthető, ötpontos biztonsági övvel van ellátva, hátuljában pedig méretes tárolórekesz található. Egészen biztos, hogy semmi nem fog otthon maradni hely hiányában. Az elgurulást egy parkolófék akadályozza meg. Ez a modell inkább a mindennapi használatot támogatja. Ára modelltől függően 179 990 vagy 189 990 Forint

Outback One, Outback Twin:

Az Outback modell sokkal inkább a sportos életvitel kiegészítését teszi lehetővé. Nem szükséges otthon hagyni a gyermeket sem kerékpározás, sem futás közben (sem sífutás közben, de ez nálunk nem jellemző), de természetesen alkalmas a mindennapi használat kielégítésére is. Ezen modellnek számos előnye van a kistesóval szemben: A háttámlája fokozatmentesen dönthető, futóműve rugózással van ellátva, párnázottsága elváráson felüli, miközben külső dizájnja még aerodinamikusabb, sportorientáltabb. Bármilyen terepen elboldogul, az alap parkolófék mellé futáshoz előre tárcsafék szerelhető (jogging kit). Ára 279 990 és 295 990 Forint között mozog kiviteltől függően.

Bukósisakok

Skydive: az első sisaknak szánt modell, mely InMold technológiával készül, bogárhálója integrált, jól szellőzik és széles tartományban állítható. Két méretben érhető el, az egyik az XS méret (45-50cm), a másik az S méret (50-55cm). Súlya mindössze 250 gramm a kisebb, és 265 gramm a nagyobb méretben. Ára 8 990 forint.

Thundercap: ez a modell már a junior kategóriát célozza, szintén InMold eljárással készül. Letisztult kinézete komolyságot sugároz. A legnagyszerűbb tulajdonsága a mágneses kapocs, amely könnyű kezelhetőségével valószínűleg hamar gyermekünk kedvence lesz. Két méretben (47-52cm, 52-56cm) és négy színben érhető el. Ára 13 490 Forint.

 

Zárszó? Ha valaki ad arra, hogy a gyermeke a lehető legjobb körülmények közt élje meg a mindennapi kerékpározás örömeit, az jó helyen tapogatózik, ha a Hamax palettáját nézegeti. Még hazai pénztárcával nézve is akadnak olyan termékek, amelyek bele kell hogy férjenek a büdzsébe, gondolva a több gyermekes kihasználásra, vagy a későbbi eladás lehetőségére, mert jó eséllyel a Hamax neve alatt készült kiegészítők másodkézben is népszerűségnek örvendenek.

A fenti termékek most egy speciális akcióban vesznek részt, melynek részleteiről ide kattintva olvashatsz, akár visszanyerheted a gyerekülés árát! További információkat szintén a forgalmazó honlapján érhetsz el ezen a linken keresztül.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo