fbpx

Ha május 1., akkor Buda Maraton – fontos változásokkal!

Május elsején, szerdán rajtol a Hármashatár-hegyi Repülőtérről a XI. Buda Maraton, ahol évről-évre sokan kezdik mountain bike maraton szezont. A szervezők több módosításra is szeretnék felhívni a figyelmet a korábbi évekhez képest.

budam-037Aminek talán mindenki örül, hogy nem kell korán kelni, 12-kor lesz a rajt. A mezőny szokás szerint a reptér széles füves területéről indul, viszont egy kör megtételét követően jobbra, a Hármashatár-hegy irányába fordul vissza!

Az eddig megszokott második kör lesz most az első kör, a Virágos-nyereg felé vezető emelkedőn bőven lesz lehetőség ez előzésre, majd a rövid egynyomos lejtőt követően az ismert, aszfalttal kezdődő húzós mászás vezet vissza a hegyre. Az első kör után ismét eldöntheti mindenki, hogy kimegy-e a második körre, vagy befejezi a versenyt, ami a cél előtti lejtőhöz felvezető meredek mászással talán nehezebb lesz, mint az eddigi verzió.

budam-036

A Buda Maraton idén önálló kerékpáros eseményként kerül megrendezésre, a kapcsolódó programok között nagyobb szerepet kapnak az utánpótlás futamok. A diákverseny hosszabb és nehezebb pályán megy majd, felkészülési lehetőséget biztosítva a június 21-én, Zánkán tartandó Diákolimpiára.

Szintén újítás a tombola-sorsolás értékes nyereményekért, melyen a rajtszámok bedobásával vehetnek részt az indulók. A futamot követően pedig ismét a Ferdinánd söröző cseh nedűivel frissíthetjük magunk, melyek között világelső (2011.) sört is találhatunk…

Találkozzunk tehát a Buda Maratonon, csütörtökig még kedvezményesen lehet nevezni, bővebb információk az esemény honlapján, IDE KATTINTVA érhetők el!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo