fbpx

Grandfondo a “szomszédban” – Május 13-án Zágráb várja az országútisokat

2018. május 13-án déli szomszédunk, Horvátország, fővárosában rendezik a GRANDFONDO ZAGREB kerékpárversenyt, melyen szívesen fogadják a magyar részvevőket is.

Két táv közül választhatnak az indulók, a mediofondo távon 86,6 km-t, a grandfondo távon pedig 113,8 km-t kell megtennie az indulóknak. Zágráb a síkvidék és a hegyek találkozásánál található, ezért úgy választották meg a szervezők az útvonalat, hogy mindkét “terep”-ből legyen benne bőven, a hosszabb távon 1615 métert szintemelkedést kell legyőzni, míg a rövidebben “csak” 1302 métert.

A verseny izgalmasnak ígérkezik, mivel a rajt után közvetlenül a pálya legnagyobb hegye következik, 14 km alatt 754 méter szintet kell megmászni az indulóknak, mellyel gyorsan helyreállnak az erőviszonyok (a hegy leggyorsabb teljesítőjét hegyi trikóval jutalmazzák). Az örült száguldás után az eddigiekhez képest szinte már csak sík következik, mindössze egy-egy kisebb maximum 100 méter szintet tartalmazó emelkedő lassítja le a részvevőket, persze végigszámolva a grandfondo távon ezek is több, mint 800 méter szintemelkedést adnak ki összesen, amik kicsit eltúlozva az Alföldön bringázóknak az évi összes szintjét teszik ki.

A nyugati nevezési díjakhoz viszonyítva egyáltalán nem drága verseny, pl az első 100 induló külföldről mindössze 20,5 euróért nevezhet, ami körülbelül a magyar árszinttel egyezik meg. Ráadásul könnyen megközelíthető hazánkból, Budapesttől 340km-re található Zágráb és végig autópálya vezet az egyik fővárosból a másikba.
A szervezők elmondták, hogy már több magyar küldte el nevezését a versenyre, tehát aki most nevez, az nem lesz egyedül hazánkból. Ezenfelül mi is ott leszünk a Bikemag.hu mezében és beszámolunk róla, hogy milyen volt a Grandfondo Zagreb.

Mit kapunk a nevezési díjunkért Zágráb gyönyörű környékén kívül?
-Izotóniás italt, zseléket, energia szeleteket
-Chip-es időmérést
-Élőben követhető eredményeket a verseny honlapján
-Orvosi segítséget (ha szükség lenne rá)
-Mechanikai segítséget (ha szükség lenne rá)
-Díjazást minden kategória első 3 helyezettjének
-Kupát az abszolút elsőnek és a leggyorsabb csapatnak
-Hegyi trikót a legjobb hegyimenőnek
-Minden induló kulacsot kap

A nevezés május 9-én zárul!

Bővebb információk és nevezés a verseny honlapján: https://www.granfondo.hr/
Angol-nyelvű versenykiírás (térképekkel): https://www.granfondo.hr/dnl/Propozicije_GFZagreb_2018_eng.pdf
Elérhetőség: prijave@granfondo.hr

 

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo