fbpx

Tabló – Bemutatkozik a TEAM SunVelo SE

A Tablóban egy frissen alakult dél-pesti csapat, a TEAM SunVelo SE, mutatkozik be.  Az egyesület vezetője, Stróbli Tamás, válaszol szokásos kérdéseinkre és meséli el terveiket a jövőre nézve.

A “Tabló” célja: A Bikemag.hu szerkesztősége lehetőséget biztosít a hazai egyesületeknek, hogy egy riport keretében bemutatkozhassanak az oldalunkon és nem utolsósorban kifejezzék céljaikat, elvárásaikat a hazai kerékpáros sportéletben, hasonló kérdésekre válaszolva. Ha úgy tetszik, megteremtve egy közös értékrend alapjait, fórumot adva a párbeszédnek, amibe bárki bekapcsolódhat, nem titkolt célunk megkönnyíteni az egyesületek számára egy közös irány kijelölését. Reméljük, hogy a tabló ezután is tovább bővül, nem szeretnénk kihagyni senkit, aki dolgozik a hazai kerékpársportért.

Team SunVelo

Bikemag: Kérlek mutasd be néhány mondatban az egyesületeteket!

Stróbli Tamás: Újrakezdőként 2014-ben kezdtem komolyabban bringázni, ekkor még a „súlyos társadalmi betegségek” enyhítése volt a cél. Kikapcsolódás, stressz mentes pár óra a szabadban és nem utolsó sorban a fizikum fejlesztése, divatos szóval élve talán a rekreáció. Később arra lettem figyelmes, hogy a lakóhelyemen egyre több bringás van, egyre többekkel kezdtünk beszélgetni, együtt bringázni. Aztán 2016 telén létrejött egy csoport, egy külön zárt Facebook csoporttal, ahol elkezdtük a szervezkedéseket, a közös bringázásokat is itt szervezzük, és közben beszivárogtak olyan srácok, akik már jóval előttünk járnak, erőben, tapasztalatban. Tavaly már többször felmerült az igény, hogy közösen menjünk versenyekre, maratonokra, sokszor beszéltünk arról, hogy „milyen jó lenne ha lenne saját mezünk” és sokszor gondoltam arra, hogy valamiféle keretet adok a csoportnak.
Sok gondolat, beszélgetés, tanács és vélemény kérés után döntöttem, megalapítom a TEAM SunVelo SE-t és idén januárban a csoportból sokan biztosítottak a támogatásukról, majd elindult az alapítási procedúra.

Bikemag: Milyen sporteredményeitekre vagytok a legbüszkébbek?

Stróbli Tamás: Mivel még csak most alakulunk, így közös eredményeink nincsenek. Vannak köztünk tagok, akik versenyeztek már amatőr bajnokságban és idén is tervezik, a téli cyclocross futamokon is indultak a csoportunkból, igaz még nem az SE színeiben. Bízom benne, hogy a jövő ilyenkor már egy bő listát tudok felsorolni.

Bikemag: Mivel foglalkozik még az egyesületetek?

Stróbli Tamás: Az egyesületünk elsősorban lehetőséget biztosít a magunk fajta amatőr bringásoknak, hogy szervezett formában kerékpározzanak. Folyamatos közös tekerések mellett irányítottan szervezünk edzéseket, ahol tanulunk, gyakorlunk. Szervezetten indulunk idén versenyeken, maratonokon. Tanácsadással szolgálunk olyanoknak, akik egy esetleges rossz beállítás miatt szenvednek, segítünk az alapokban, hogy nagyobb teljesítményt tudjanak elérni. Szükség szerint edzéstervet készítünk. Szerviz szolgáltatásokat nyújtunk tagjainknak. Részemről a fiatalokban látom a jövőt, így az utánpótlás nevelése számomra fontos. A saját fiam motivációt jelent a számomra, aki kamaszként a számítógép mellől felállva örömmel kezdte el a télen a saját kis felkészülését. Szeretném, ha minél több ember életének szerves része lenne a rendszeres sport. Távolabbi terveim között szerepel egy olyan hely, egy szabadidő park létrehozása, ahol a gyerekeket taníthatnánk, ahol a helyi bringások találkozhatnának. Az utánpótlás mellett szeretnénk egy „negyvenplusszos” csapatot összehozni.

Team SunVelo

Bikemag: Milyen hosszútávú céljaitok vannak az egyesületben?

Stróbli Tamás: A fentebb említettek mellett, gondolok itt az utánpótlás nevelésre és a szabadidő park létrehozására, idővel szeretnék saját versenyre gondolni, ami jót tenne a környék kerékpáros életének és talán több figyelmet kapna az infrastrukturális fejlesztés is. Szeretnénk szervesen bekapcsolódni a klubéletbe, valamint részt venni minél több versenyen, akár országúton akár hegyi utakon, akár télen a sárban dagonyázva.

Bikemag: Mi szükséges ahhoz, hogy ezeket a céljaitokat elérhessétek?

Stróbli Tamás: Elsősorban több szabadidő!
Másodsorban pedig kapcsolatok, harmadsorban anyagi támogatás. De természetesen szeretnék a helyi Önkormányzatokkal együttműködni, hiszen a rendezvények, versenyek szervezésének a lehetősége rajtuk múlik. E lehetőségek pedig előre vetítik a térségben a kerékpáros, de akár más szabadidős sportok népszerűsítését.

Bikemag: Milyen forrásból működtetitek az egyesületet, milyen forrásból tervezitek a jövőben működtetni?

Stróbli Tamás: Az alakulás gondolatától élvezhetjük a szponzoraink támogatását, akik lehetőséget látnak bennünk. A tagdíjak és a szponzori támogatások lehetőséget nyitnak számunkra, hogy néhány nagyobb rendezvényre tudjunk nevezni ( Pelso, Tour de Zalakaros, Neusiedlersee Marathon, Ring24, és a King Of The Lake ). A jövőben számítok majd az szja1%-ra is, figyeljük a pályázati lehetőségeket, illetve még az idén szeretném megvalósítani dél-pesten a tanácsadási és szerviz szolgáltatásunkat, lehet ez ma divatos néven bikefitting, nálunk ez kicsit többről tudna szólni.

Team SunVelo

Bikemag: Ha az egyesületetek támogatóit nézzük, akár szponzor támogatókat, akár kerékpáros szövetséget, véleményed szerint miben kellene segítséget nyújtani számotokra, hogy az egyesület céljai könnyebben elérhetőek legyenek nektek?

Stróbli Tamás: Célom, hogy a jövő szezonra olyan megállapodás szülessen a szponzorainkkal, ami már nagyobb mozgásteret biztosít és alkalmazkodik a növekvő létszámhoz. Jelenleg Pálmai Zsolti – vagy ahogy többen ismeritek Zsé- nyújtja a professzionális szervizt számunkra a Bikepontban, a Vecsés Hírekkel is napi kapcsolatban állunk, a Bahama Collection, a Beauty Fashion és a Dotko, aki segít minket a versenyre benevezni, eljuttatni. Megállapodásban vagyunk a High5-val, és a Rudy Project-tel.
Önkormányzati szinten egy saját edzőterem, valamint a szükséges felszerelések biztosítása, de akár ennek használata valamelyik helyi iskola tornatermében heti rendszerességgel nagy segítség lenne, illetve majd a helyi rendezvények szervezésében egy biztos és stabil háttérre számítanék.

Bikemag: Köszönjük a válaszokat, sok sikert kívánunk 2018-ra!

Stróbli Tamás: Köszönöm a lehetőséget a bemutatkozásra!

Elérhetőség: team.sunvelocycling.hungary@gmail.com
A csapat facebook csoportja: https://www.facebook.com/groups/109666869523919/

A Bikemag.hu-n szeretnénk lehetőséget adni mindazoknak, akik aktívan dolgoznak, értéket teremtenek a kerékpársportban. Aki tehát minderről a munkáról be szeretne számolni weboldalunkon keresztül, nyitott kapukat dönget, bármikor megkereshet minket a janos.markus@bikemag.hu címen.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo