fbpx

Ganna nyerte az időfutam VB-t, Peák Barnabás 29.

Filippo Ganna szoros küzdelemben megvédte az időfutam világbajnoki címét, csupán 6 másodperccel ment jobb időt, mint Wout van Aert. Az egyetlen magyar induló, Peák Barnabás a 29. helyen végzett.

Az elit férfiak időfutamával kezdődött a 2021-es Országúti Világbajnokság – az egyik legrangosabb versenyt idén szeptember 19. és 26. között rendezik Flandriában. A versenyzőkre 43,3 km és egy szinte sík pálya várt, ami a klasszikus időfutammenőknek kedvezett.

Men Elite individual Time Trial Flanders 2021

Előzetesen mindenki a címvédő Filippo Ganna és a tavalyi második helyezett Wout van Aert csatájára számított, amibe talán még Remco Evenepoel szólhatott volna bele, de többség vagy Gannát vagy van Aertot várta az első helyre.

A várakozásoknak megfelelően zajlott a verseny, valóban a két klasszis összecsapását hozta az idei időfutam VB. Wout van Aert brutálisan jó időt hajtott, már-már azt lehetett hinni, hogy megnyeri a versenyt, de Filippo Ganna elővette az olimpián mutatott 4000 méteres csapatidőfutamon mutatott teljesítményét és legyőzte a belgát, de nem sokkal, mindössze 6 másodperccel volt gyorsabb, mint van Aert. A harmadik legjobb időt Remco Evenepoel hajtotta, így egy olasz arany mellett, egy belga ezüst és egy belga bronz volt a mai mérleg.

Peák Barnabás is jól teljesített, 3 perc 33 másodperc hátránnyal a 29. helyet szerezte meg.

Holnap az U23-as férfiak – köztük Fetter Erikkel – és az elit nők időfutamával folytatódik a VB.

Kezdődik az Országúti Világbajnokság! – Program és magyar indulók

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo