fbpx

Fiatal országutisaink ismét kemény mezőnyben Ausztriában

Az országúti U19 válogatott július 15. és 17. között a “42. Oberösterreich Juniorenrundfahrt elnevezésű UCI 2.1 MJ besorolású három napos versenyen vett részt Ausztriában.

Peák Barnabás, Karl Ádám, országúti kerékpár, bringa, utánpótlás, Rusovszki Gábor

Peák Barnabás, Karl Ádám, országúti kerékpár, bringa, utánpótlás, Rusovszki Gábor

A válogatottat Karl Ádám, Peák Barnabás Dian Ábel a Tipográfiából, Beregszászi Bence, Szarka Gergely és Beke Marcell a KSI-ből alkotta. Pénteken Ansfeldenből indult a 96,5 km-s verseny. Az előző évekből ismert körpályán kellett három kört megtenni 18 ország 154 versenyzőjének. Nagy szél és a rendszeresen eleredő eső nehezítette a versenyzők dolgát.

Peák Barnabás, Karl Ádám, országúti kerékpár, bringa, utánpótlás, Rusovszki Gábor

Hamar szétszakadt a mezőny. A második részhajrá után – amit Peák Barnabás nyert meg – egy 11 fős csoport szökött meg. Nem sokkal később üldözőbe vette őket egy kilences csoport, köztük a magyar Peákkal. A szakaszt a holland Van Der Horst nyerte, Peák a 12. helyen ért célba. A többi magyar is értékelhető helyen fejezte be a versenyt.

PeákBarnabássprinttrikó

Szombaton Pergből indult és ugyanide ért vissza a 111 kilométeres verseny. Egy nagyobb hegyi és két kisebb, de annál meredekebb emelkedővel nehezített  kört kellett teljesíteni a versenyzőknek. A nehéz terep és a nagy tempó alaposan megrostálta a mezőnyt. A pergi célegyenesbe 36-an értek, köztük Peákkal és az elsőéves ifjúsági Karl Ádámmal. Utóbbi versenyző óriási hajrában végül a 4. helyen ért célba a rangos mezőnyben.

KarlÁdám4.

A legnehezebb szakasz vasárnap várt a kerékpárosokra. A 95 kilométeres szakasz végén Altmünsterben a Gmundnerberget kellett kétszer teljesíteniük a szakadó esőben. A két gyorsasági hajrát a magyar Peák Barnabás megnyerte, így bebiztosította a sprintversenyben győzelmét a norvég Aalrusttal szemben. A nagy hegy előtt a szlovén Primozic, a holland Schelling a luxemburgi Ries és az amerikai Villalobos lépett el. Várható volt, hogy ezt a szökést nem fogják utolérni.

Barna3.nap

A közben darabjaira hullott mezőny élén ott láttuk Karl Ádámot és Peák Barnabást is. A szakaszgyőztes Primozic végül is mindenkit állva hagyott és magabiztosan győzött. Ezzel az összetettet is megnyerte.
Peák 15., Karl 23., Dian Ábel 80.-nak ért fel a Gmundnerbergre.
Összetettben Peák 13., Karl 22., Dian 100. lett a 154 indulóból.

Eredménylisták:

(Rusovszki Gábor – utánpótlás csapatvezető)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo