fbpx

Az új Speed-Way kerékpárbolt: ha többre van szükséged, mint egy bringa…

Budapest szívében, a Visegrádi utcában található Speed-Way kerékpárbolt jelentős átalakuláson ment keresztül az elmúlt időszakban…

speed_way_010

A legfőbb változás talán nem is a külső, pedig a házszámon kívül szinte semmi nem emlékeztet a korábbi üzletre. Sokkal fontosabb, hogy a Speed-Way-t az alapító (és egyben az egyik legsikeresebb magyar mountain bike versenyző) Vizdák Jani után – egy kihagyást követően – 2015. végén ismét egy olyan társaság vette át, akiket ismerhetünk a kerékpárversenyekről. Miért jó ez? Mert Zóka-Ujhelyi Zoli, Bacsek Zoli és Varga Marci tisztában vannak annak a vásárlóközönségnek az igényeivel, akiket szeretnének kiszolgálni.

Mountain bike vonalon számíthatsz Zoli és Marci sokéves tapasztalatára és tanácsaira, legyen szó kerékpárvásárlásról vagy bármilyen technikai kérdésről, esetleg edzésről, versenyzésről. Országúti vonalon Bacsek Zoli személye garantálja, hogy választ kapsz bármilyen kérdésre. Bátran kérdezhetjük edzésről, a kerékpár testreszabásáról, versenyzésről, technikáról és gyakorlatilag bármiről, aminek köze van az országúti kerékpározáshoz.

speed_way_024

Ottjártunkkor megtudhattuk, hogy – ahogy kezdetben Vizdák Jani is – elsősorban a kerékpározást sportként, hobbiként űző bringásoknak szeretnének sokkal többet nyújtani, mint a legtöbb üzlet. Nagyon fontos, hogy a szervizben felkészültek a legkomolyabb, drága kerékpárokon felmerülő problémákra is. Ide elsősorban nem azoknak érdemes fordulni, akiknek beszorult a már 10 éve csereérett és végül kapituláló középtengely csészéje az öreg Csepelbe, hanem akik szeretnék megfelelően karbantartani a teleszkópot, hidraulikus fékszettet stb.

speed_way_011

Sokunknak belopta magát a szívébe ez a Speed-Way csapat, már mielőtt jártunk volna a boltban, télen ugyanis a cyclocross versenyek „tartozéka” volt a Speed-Way sátor. Itt bármilyen bringán, minden kisebb-nagyobb szerelést megcsinált Zoli, türelmesen, mégis gyorsan, sokszor tolerálva az indulók „izgatott hangulatát”. Jó hír, hogy ezt az előttünk álló szezonban is tervezik, hogy még közvetlenebb legyen a kapcsolat a bringás társadalommal.

A Speed-Way Jani kezei alatt, az ő szaktudásának, tapasztalatának és a vásárlók iránti lojalitásának köszönhetően vált Budapest egyik legjobb kerékpárboltjává. A koncepciónk nem változott. Vizdák Jani nyomdokain haladva csak olyan kerékpárokkal, alkatrészekkel és kiegészítőkkel foglalkozunk, melyeket őszintén tudunk ajánlani vásárlóinknak, és megfelelő tanáccsal tudjuk ellátni őket a használatukról – olvashatjuk honlapjukon.

speed_way_013

És a fentiek vissza is köszönnek az árukészletet szemlélve. Egy bringaboltban járva érdemes mindig végignézni, hogy az alapvető fogyóeszközökből mennyire felkészültek. Nos itt valóban megtalálhatják a számításuk a komolyabb bringások. Ha olyan egyszerű kérdéssel térnek be, hogy van-e megfelelő lánc, sor, stopli, gumi, fékbetét stb., jó eséllyel igen lesz a válasz. És ez nagyobb méretű üzletekben sincs mindig így.

speed_way_001

Ha már szóba került az alapterület, a beltér teljes átalakításra került, sikerült nyerni egy plusz sarkot a szerviz javára, átellenben pedig egy „női sarkot” rendeztek be. Marci elmondta, a jövőben talán még nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a hölgyvásárlókra, hogy egy helyen megtaláljanak minden speciális kiegészítőt, amire szükségük van a bringázáshoz.

speed_way_012

Márkák szempontjából a bringákat érdemes felsorolni, a Speed-Way-ben a Specialized, Bulls és Merida kerékpárokat vásárolhatunk főleg. Az alkatrész és kiegészítő készleten nem látszik, hogy elkötelezettek lennének valamilyen gyártó felé, inkább okosan válogattak, olyan termékeket, amiket saját maguk is szívesen használnak.

speed_way_026

Nem meglepő módon Shimano alkatrészekkel és Pro kiegészítőkkel találkozhatunk, de az olasz vonalról Deda kormányokból, stucnikból is válogathatunk. Continental, vagy Schwalbe gumik, Specialized és Northwave ruházati cikkek, Casco bukók sorakoznak a polcokon. Ha pumpára van szükség, a Topeak a nyerő, ha pedig bringázáshoz szükséges gyorsan felszívódó táplálékokat keresel a High5-ot ajánlják. Persze a sok sportoláshoz szükséges termék, MTB- és országúti- mellett találsz trekking-, városi- ésgyermekkerékpárokat is.

Szorosan kapcsolódik a Speed-Way szellemiségéhez a „Bike Fitting” szolgáltatás, azaz a kerékpár-testreszabás. Bacsek Zoli ezt a műveletet nem csak egy licences séma alapján építi fel, hanem próbál a feltétlenül szükségesnél is többet megtudni az alanyról, mert csak így lehet módosítani olyan finomságokat, amitől valóban még jobban fogod magad érezni a bringán. A testreszabásról bővebben Zoli blogjában olvashatsz.

És végül, de nem utolsósorban a bringás csapatról is érdemes szólni, ami szintén Speed-Way néven versenyzőket támogatva, a bolthoz kötődve jelenik meg a versenyeken. Bár még nincsenek sokan, de a létszám bővül, Borsos Bence főleg mountain bike versenyeken, Tache Marike inkább országúton szerepel eredményesen.

Honlap: http://speed-way.hu/

ProSit: http://speed-way.hu/hu/prosit

Facebook: https://www.facebook.com/Speed-Way-Ker%C3%A9kp%C3%A1r%C3%BCzlet-%C3%A9s-Szerviz-182039538477701/?ref=bookmarks

További képek:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo