fbpx

Erdélyi Eszter tereptriatlonista győzött a dél-afrikai MTB maraton bajnokságon

A magyar sportoló (TEAM Jeep) bebizonyította, hogy a különösen nehéz körülmények között megrendezett versenyen is képes önmagát felülmúlni, hiszen a 75 km-es verseny még egy XTerra Európa-bajnoknak is meglepetésekkel szolgált.

A kontinens több élversenyzője és a versenyen megjelenő nagyszámú amatőr ismét a legjobb formájában láthatta Eszter, aki már több Világkupa futamot is nyert Afrikában, de több mint egy éve sérülés miatt kihagyta a versenyeket. Legnagyobb ellenfele a dél-afrikai Samantha Oosthuizen (WIN/Karsten Cycles) ezen a versenyen az ezüstérmet szerezte meg és végül a bajnoki kupasorozatban is másodikként zárta az évet.

Erdelyi_1

„Az első kilométereken Eszterrel fej-fej mellett haladtunk, nagyon jó erőben éreztem magamat és biztos voltam benne, hogy meg tudom előzni. De kaptam egy defektet, amit hiába javítottam meg, Esztert már nem voltam képes utolérni. A második helynek nagyon örülök, az előzetes elvárásnál sokkal jobban sikerült az év.”

Erdelyi_2

A magyar versenyzőnő az egyik elismert afrikai versenyrendező, szakkommentátor és showman Max Cluer felesége, akivel egy versenyen ismerkedett meg. Afrikában már Eszter Cluer néven ismerik. A magyar versenyzőnőnek számos győzelme ellenére ismét vissza kell magát tornázni az élmezőnybe, mert az elmúlt másfél év alatt sokat fejlődtek az versenytársai. De számára ez nem jelenthet gondot, hiszen több sportágban is nemzetközi színvonalon versenyez (XTerra, MTB, atlétika). Várhatóan 2010-ben ismét számos versenyen indul Magyarországon és Európában egyaránt (X2S, hegyikerékpár és természetesen az XTerra világkupa futamok).

Forrás: multisportinfo.hu
Fotó: Team JEEP

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo