fbpx

Elkezdődött a Kőbányai cyclocross-sorozat, sárban is bizonyított a BringaPark!

Budapesti helyszínhez érkezett a Cyclocross Magyar Kupa, ami a Kőbányai BringaPark Kupa sorozat első futama volt egyben. A Búr Zsolt-győzelemmel véget érő verseny pályája sáros körülmények között is bizonyított!

Rajt

Rajt

Tavaly még viszonylag foghíjas mezőny indult a Kőbányai BringaPark Kupa futamain, de idén gyakorlatilag megduplázódott a létszám, közel kétszázan indultak ma, ami rekord a Hangár utcai eseményen. Bár az élmezőnyből többen is távol maradtak, de összességében népes társaság gyűlt össze az időnként eleredő eső és az így kialakult sáros pálya ellenére.

Gyakorlatilag november leghidegebb napját kapták ki azok, akik végül rajthoz álltak. A versenyt megelőző esőzésektől enyhén saras pálya a nap folyamán tovább ázott, így a szakághoz illő körülmények között tekerhetek az indulók. Huszonegy kategóriában összesen 186-an vállalkoztak a csúszós kihívásra.

Az elit futam több mint 3 kilométeres köre hazai viszonylatban remekül sikerült, tarkítva meredek kis dombokkal, technikás részekkel, sokszor még a kanyarokban is el kellett gondolkozni, nem jobb-e futva abszolválni a csúszós részeket. A nyomvonal nagyrészt széles volt, szinte végig lehetett előzni, ami nem mindig mondható el a hazai pályákról.

A nők között a még csak 15 éves Vas Kata Blanka (Merida Maraton Team CST) nyert!

A nők között a még csak 15 éves Vas Kata Blanka (Merida Maraton Team CST) nyert!

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a sárban is crossos élményt nyújtó kör mellett a Kőbányai Torna Club és a Vuelta Sportiroda által szervezett esemény a kiszolgálást tekintve is felnőtt a kétszeresére duzzadó, a BringaPark Kupának bizalmat szavazó mezőnyhöz.

A Sportliget folyamatos felújításának köszönhetően gördülékeny nevezés, bringamosó, Speedway-kerékpárszerviz, étkezési lehetőség, továbbá egy kiváló öltöző várta a bringásokat. Kiemelendő, mint hazánkban kuriózum, hogy az öltözőket, zuhanyzókat, mellékhelyiségeket a verseny alatt folyamatosan újra takarították!

A legkisebbek versenyével indult a nap, 10 órakor az U7, majd az U9 kategória teljesítette a számukra kijelölt 700 méteres pályát. Őket az U11 és U13 kategóriák versenyzői követék, számukra már egy kicsit hosszabb, 1,3 km-es útvonalat jelöltek ki a Sportligetben, amiben egy meredek emelkedő is helyet kapott. A gyerekek után a serdülők, a hobbi és a Master3 kategóriák induló rajtoltak, nekik már a teljes, 2,7 km-es pályán kellett körözniük.

A férfiaknál Búr Zsolt, Wouter Cleppe, Pelikán János volt a sorrend

A férfiaknál Búr Zsolt, Wouter Cleppe, Pelikán János volt a sorrend

A délután az U19, U23, Master 2-3 és Felnőtt kategóriáké volt. Nem kímélte őket az időjárás, szinte folyamatosan áztak az esőben, míg a hőmérő higanyszála nem kúszott 5 fok fölé. Felnőtt férfiak között nem volt szoros befutó, Búr Zsolt (Pave Bike) és Wouter Cleppe között több mint fél perc különbség volt. Búr győzelmével feljött a Cyclocross Magyar Kupa összetett 2. helyére.

A Magyar Kupa összetettben vezető Pelikán János (Utensilnord Continental Cycling Team)„csak” a harmadik helyen ért be. Nőknél a még csak 15 éves Vas Kata Blanka (Merida Maraton Team CST) győzött, Cseh Veronika (Alpinbike Team Endura Giant High5) és Tache Marike (Kőbányai Torna Club SE) előtt.

Az esemény végén, rendhagyó módon, pénzdíjas kerékpáros magasugró verseny színesítette a programot, amit 45 centiméterrel Vas Balázs (Merida Maraton Team CST) nyerte, mountain bike-kal. A következő futam december 13-án, vasárnap lesz, amin Cyclo-Cross Magyar Kupa összetett eredményt is hirdetnek. A kőbányai Sportligetben a szezon utolsó cyclo-cross versenye 2016. január 10-én a Soudal Cyclo-Cross Magyar Bajnokság lesz. Jövő héten a Városligetbe érdemes látogatni a szakág kedvelőinek, az Econix CrossLiget versenyre.

Eredmények:

Felnőtt férfi

  1. Búr Zsolt (Pave Bike) 1:05:50
  2. Wouter Cleppe 1:06:26
  3. Pelikán János (Utensilnord Continental Cycling Team) 1:09:42

Felnőtt nő

  1. Vas Kata Blanka (Merida Maraton Team CST) 0:45:55
  2. Cseh Veronika (Alpinbike Team Endura Giant High5) 0:46:36
  3. Tache Marike (Kőbányai Torna Club SE) 0:46:49

Teljes eredménylista: Kobanya1

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo