fbpx

Critical Mass – New Generation

Idén a Föld Napja alkalmából Április 19-én a kritikus tömeg vonulás kibővül a városban gyalogosan közlekedő kisgyermekes családokkal, mivel a kerékpárosok évek óta szeretnének partnereket találni a belváros forgalomcsillapítását célzó törekvéseikhez. A kisgyermekes családok gyalogosan, babakocsikkal és hordozókkal haladnak majd a bringások mellett a járdán.

Ők úgy érzik, a város közlekedési infrastruktúrájának hiányos fejlődésével, a közterületek és közintézmények akadálymentesítésének elmaradásával állampolgári jogaik sérülnek. A közlekedésben és ügyintézésben másodrendűvé degradálódnak, a járdán és a parkoló autók között gyakran el sem férnek, az aluljárókat nem használhatják, parkjaik, játszótereik hangosak és szmogosak.

A gyalogosok, kisgyermekesek 15:30-tól gyülekeznek a Kodály köröndön, majd a biciklisták mellett 16:00-kor ők is elindulnak az Andrássy út járdáján, a Hősök terén keresztül a Városligeti parkba.

A demonstrációk többnyire lezárt útszakaszokon, rendőri biztosítással zajlanak.  Gyerekekkel is bátran teljesíthető. A rendezvény esőben sem marad el.

Forrás: Critical Mass sajtóközlemény
További információk: www.criticalmass.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo