fbpx

Casco Roadster-TC a modern, stílusos városi közlekedés jegyében

A Casco Roadster-TC a legújabb trend a fejvédők kínálatában. A német sisakmanufaktúra friss modellje számos hasznos kiegészítővel, különleges matt borítással, többféle egyedi színösszeállítással, kiváló funkcionalitással és egyedi stílusával utat mutat a városi közlekedés jövőjébe.

casco_roadster_tc_4A kerékpározás manapság nagy átalakuláson megy keresztül. Az elektromos rásegítést alkalmazó e-bike-ok dinamikus fejlődést mutatnak, néhány éven belül várhatóan átalakítják a városok közlekedését, csökkentve a légszennyezést, illetve az utak zsúfoltságát. Emellett megfigyelhető a hagyományos bicajok is reneszánsza: egyre többen pattannak nyeregbe sportolás, kirándulás vagy túrázás céljából. Az új szemlélet mára a kerékpáros felszereléseket is elérte, így a stílusos megjelenés és a bicajozás már távolról sem zárják ki egymást. A fejvédő a kerékpáros felszerelések közül a legfontosabb és egyben legfeltűnőbb, tehát ideje az általa biztosított megjelenést végre újragondolni!

casco_roadster_tc_2A Casco tucatnyi sisakmodellt kínál, többféle felhasználásra, az adott igényeket leginkább kielégítő technikai megoldásokkal és kialakítással. A versenysportban élen jár mind az aerodinamika, mind a szellőzés fokozása terén, természetesen ragaszkodva a biztonság maximalizálásához, ami immár a német márka szinonimájává vált. És mivel egyre többen használják a kerékpárt közlekedésre, a speciális igényeinek kielégítése mellett az általános felhasználásra is számos fejlett Casco sisakmodell kerül a boltokba. A Roadster-TC egy új fejlesztés, amely a teljesítményorientált fejvédők sikeres technikai megoldásait ülteti át a mindennapokba, karakteres, formabontó stílussal kiegészítve.

casco_roadster_tc_1

Nem mindennapi színekben és dizájnnal!

A Casco Roadster-TC a legapróbb részletekig kidolgozott design-koncepciót követ. Ennek egyik legfontosabb eleme a csúcstechnikát képviselő SPEEDmask panoráma-lencse. Ez a fejvédőt nemcsak sportossá, egyedivé varázsolja, hanem lehetővé teszi a dioptriás szemüveg viselését is. És a Roadster-TC funkcionalitása a SPEEDmask-kal távolról sem merül ki: a sisak használható téli fülvédővel a mínuszokban vagy éppen silddel a nyári intenzív napfény esetén.

casco_roadster_tc_6A német sisakspecialista eme nagy népszerűségnek örvendő modellje egyértelműen a multifunkciós koncepciót tökéletesíti, egyaránt alkalmas stílusos városi kerékpáros közlekedésre és sportolásra, rekreációs tevékenységre. A Casco emellett számos friss technikai fejlesztést kínál. A szellőzés optimalizálása érdekében a Roadster-TC belső légcsatornákat alkalmaz (Freshair Ventilation 2 rendszer), amely a magas szintű védelem mellett a nagy melegben is megfelelő hűtést biztosít. A pontos illeszkedés a kényelem fokozása mellett hatással van a biztonságra is, így a prémium Casco modelleken bevált Disc Fit Vario rendszer egy új változata került a sisakba.

casco_roadster_tc_11

SPEEDmask nélkül nyáron silddel egészíthető ki, télen pedig fülmelegítővel.

A stílusos kerékpározás élményét további Casco-megoldások teszik teljessé. Ilyen a fényvisszaverő funkciót is ellátó, megannyi színben kapható MyStyle pánt, amely egyben három részre tagolja a sisak felületét. Segítségével egyedi Roadster-TC színváltozatok hozhatók létre, tükrözve ízlésvilágunkat, személyiségünket. A már említett SPEEDmask szemvédelem a már említetteken kívül további előnyökkel kecsegtet: a hagyományos napszemüvegekhez képest rendkívül széles panoráma látómezőt biztosít, illetve a lencse mögött dioptriás szemüveg viselését is lehetővé teszi. A városi közlekedésben pedig különösen hasznos, hogy a SPEEDmask menet közben egyetlen mozdulattal a sisak tetejére csúsztatható, így a lencse a látómezőből könnyedén eltávolítható. A moduláris SPEEDmask rögzítőkonzol egyéb kiegészítő – például a napellenző – fogadását is lehetővé teszi.

casco_roadster_tc_12A Roadster-TC magas szintű biztonságának további eleme a megerősített tarkórész, amely teljes védelmet és stabilitást tesz lehetővé. A speciális kialakítás meghatározó stílus tekintetében is, amit az érdekes kerekded forma mellett az élénk színvilág is erősít. A Roadster-TC külseje matt megjelenésű, egyértelmű eleganciát és funkcionalitást sugallva.

casco_roadster_tc_5A Casco Roadster-TC a modernitás, a stílus és a funkcionalitás jegyében született, a kerékpározás megújulásának egyik meghatározó szimbóluma. A 2016-ban bemutatott sikeres fejvédőmodell számos szakmai elismerésben részesült, a nemzetközi szaksajtó tesztjein is kiválóan szerepel. Tehát aki általános kerékpározáshoz szeretne egyedi megjelenést biztosító trendi “bukót”, a Roadster-TC modellt mindenképpen próbálja fel az egyre bővülő hazai Casco forgalmazók egyikénél!

casco_roadster_tc_0

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo