fbpx

Bukásokkal kezdődött a Tour de France, Kristoff nyerte a hajrát

A 2020-as Tour de France 1. szakaszán az időjárással és a csúszós utakkal gyűlt meg a versenyzők baja, többen kerültek a földre a nagy nevek közül, de időhátrányt senki nem szenvedett. A hajrában Kristoff volt a leggyorsabb, aki így a sárga trikót is felvehette.

Fotó: letour.fr

Egy 156 km-es, rövid emelkedőkkel tarkított pálya várt a versenyzőkre a 2020-as Tour de France szakaszán. Az időjárás sajnos nem volt a Francia Körverseny mezőnyével, mert gyakorlatilag végig esőben kellett teljesíteni a távot a kerékpárosoknak. A keskeny, poros utak esőben lényegében jégpályává változtak, melynek a versenyzők estek áldozatául.

Az első lejtmenetben már több nagyobb név is földre került, mint például Sivakov, aki mindkét oldalát megütötte, de Dumoulin, Bennett, Quiantana sem maradt ki a “jóból”. A második lejtőre már Tony Martin ment előre jelezvén a mezőnynek, hogy menjenek le együtt óvatosan, de az Astana versenyzői ezt nem látták vagy nem vették figyelembe, melynek szintén bukás lett a vége, ráadásul az elsőszámú emberük verte oda magát. Ezután mindenkinek megjött az esze és a versenyzők maguk neutralizálták a verseny veszélyes szakaszait.

Kb az utolsó 20 km-re indult újra a verseny, ami már biztonságosabbnak tűnő sík terepen zajlott. Sajnos a bukást itt sem úszták meg, többek között Thibaut Pinot-ról szakadt le a ruhája kicsivel a 3 km-es kapu után, a franciák legjobb kerékpárosának tavaly sem volt szerencséje, bár reméljük, hogy idén nem kell feladnia a versenyt.

A mezőnyhajrán Alexander Kristoff volt a leggyorsabb, megelőzve a világbajnok Mads Pedersent és a holland Cees Bolt. Ezzel Kristoff került az élre és ő hordhatja a sárgatrikót a Tour de France második szakaszán.

Az 1. szakasz végeredménye:

1 Alexander Kristoff (Nor) UAE Team Emirates 3:46:23
2 Mads Pedersen (Den) Trek-Segafredo
3 Cees Bol (Ned) Team Sunweb
4 Sam Bennett (Irl) Deceuninck-Quickstep
5 Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe
6 Elia Viviani (Ita) Cofidis
7 Giacomo Nizzolo (Ita) NTT Pro Cycling
8 Bryan Coquard (Fra) B&B Hotels-Vital Concept
9 Anthony Turgis (Fra) Total Direct Energie
10 Jasper Stuyven (Bel) Trek-Segafredo

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo