fbpx

Brno 500+1: Filutás Viktor értékes top10 eredményről számol be

A térség egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező pályakerékpáros eseménye a Brno-i 500+1 pontverseny, ahol remek eredményt el a Szuper Beton versenyzője, Filutás Viktor: erős mezőnyben 9. helyen végzett.

13383767_1043099902450406_1833367168_o

Az elit férfi versenyen Zathureczky Márkkal (Mugen Race-Prolog) képviselték a magyar színeket, péntek-szombat-vasárnap 500+1 kört kellett tekerni a 400 méteres pályán, öt részletben, a pontverseny szabályai szerint. A győzelmet a cseh Martin Blaha szerezte meg a lengyel Wojciech Pszczolarskival szoros küzdelemben. A történtekről Filutás mesél:

Pénteken érkeztünk és délután már két szakaszt kellett teljesíteni. Már az elsőn is jól haladt a bringa, éreztem, hogy csak akkor tud elmenni szökés, ha ott vagyok. Teljesen más volt, mint tavaly, amikor inkább köröket kaptam. Sikerült is két körelőnyt szerezni, több pontot, 5. helyen zártam. A második szakasz előtt már mentek az egyezkedések, jó érzés volt, hogy olyan mezőnyben, ahol ott volt az Európa-bajnok lengyel Wojciech Pszczolarski vagy a cseh Martin Blaha, odajöttek hozzám megbeszélni, hogy akkor csinálnak körelőnyt, ha én is benne vagyok az elmenésben.

13396594_1043099885783741_184204986_o

A 2. nap nem volt annyira sűrű, tudtam pihenni, rendesen enni a két szakasz előtt és között. Sajnos itt kicsit szerencsétlenebbül alakultak a dolgok, mert az első szakaszban csak két körelőnyt tudtam szerezni, az élen állók hármat. Be voltam zárva, amikor elment az egyik jó szökés, utána pedig nem lett volna illendő nekem felhúzni a sort az egyezségek miatt. A második szakasz igazi háború volt a lengyelek és a cseh Dukla Praha csapat jóvoltából, verekedés, bukások is voltak, szerencsére a top10-ből mindenki megúszta. Itt sikerült hajrát is nyerni, amúgy inkább a körelőnyökre figyeltem (Persze azért a körelőnyök gyártása közben összejöttek a pontok is és ha lehetett, sprintekre is odatettem a kereket.

Ma a harmadik napon sem kellett sietni, egykor kezdődött a szakasz, volt idő rendesen bemelegíteni. Ismét Pszczolarskival beszéltünk, hogy segítsük egymást, mert a cseh Blaha nagyon közel került hozzá. A lengyelek nem akartak elengedni elmenést, de nekem kellett volna körelőny, hogy bebiztosítsam a top10-et. Végül sikerült rátenni a kereket egy jó szökésre, sőt, Zathureczky Márknak is tudtam szólni, hogy jöjjön, így tudtuk segíteni egymást, meglett a körelőny. Így ő is előrébb tudott végezni összetettben, szerintem első éves felnőttként nagyon tisztesen helytállt a versenyen (30. lett). Az utolsó 20 körön belül még egyszer sikerült elmenni egy jó sorral, sikerült a második körelőny is, amivel az összetett top10 is meglett, kilencedikként zártam.

13389211_1043099922450404_614227156_o

Nagy örömmel töltött el, hogy a tavalyi teljesítményemhez képest most összetett top 10-ben sikerült végezni, azok között a versenyzők között, akik a mezőny erejét alkották. vb- és Európa-bajnoki dobogósok között. Jó volt velük összedolgozni, ők is köszönhettek nekem, amiért jár a megbecsülés, emlékezni fognak erre, ami megkönnyíti az együttműködést későbbi versenyeken is. Végül nem is gatyásodtam el teljesen, mert sikerült visszanyerni a költségek egy részét, sajnos magunknak kellett finanszírozni a szállást 50 000 Ft értékben, de utólag örülök, hogy itt lehettem. Annak is nagyon örülök, hogy sikerült végre formába lendülni, meglett a hatása a sok versenynek, melyeken a Szuper Beton csapatával vettünk részt. Köszönöm Stubán Ferenc csapatvezetőnknek is, hogy elengedett pályára és a biztatást, és üzenem neki, hogy végül nem tanultam meg csehszlovákul!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo