fbpx

Bringázz a Dolomitokban!

Bizonyára sokan vannak úgy vele, hogy még az ünnepeket sem töltik szívesen kerékpárjuk nélkül. Emellett talán azok száma sem elhanyagolható, akik a pihenést aktív formában képzelik el. Nekik szól az Altura Utazási Iroda legújabb ajánlata, mely egy pünkösdi hosszú hétvégére invitál a Dolomitokba.

Töltsd az ünnepet a bringáddal! Aktív pünkösdi hosszú hétvége új feltételekkel, szenzációs árral a Dolomitokban! Végy egy adag kerékpározást, adj hozzá némi gyalogtúrát, egy csipetnyi via ferratát, és kész egy feledhetetlen hétvége!

dolomit_1

Reggel indulunk Budapestről, délután érkezünk meg szállásunkra, a dél-tiroli kisvárosba, Lienzbe. Másnap felnyergeljük drótszamarainkat, és elindulunk a Dráva partján kígyózó kerékpárúton. Mesebeli fenyves erdők, égbe törő csúcsok kísérik utunkat, igazi béke szigete a környék. Sokszor megállunk nézelődni, fényképezni, vagy csak egyszerűen sütkérezni a friss alpesi legelőkön. Délben érkezünk meg Olaszországba, az egykori határállomást szinte alig vesszük észre, csak elsuhanunk mellette. A hegyi aszfaltút emelkedni kezd, néhány kilométer után feltűnnek a Dolomitok fantasztikus sziklaformái. Először a Dürren-tó partján állunk meg egy kis pihenőre, majd a Misurina-tó partján fejezzük be mai túranapunkat.

A 3. napon kerékpárjainkat pihentetve busszal indulunk a híres Lavaredo-tornyok (Drei Zinnen) lábához. Ez a Dolomitok egyik legszebb és leglátogatottabb területe! Utazásunk következő reggelén autóbusszal Cortina D’Ampezzoból a Giau-hágóba utazunk. Káprázatos hegyvidéki táj kíséri utunkat. A hágóból túrázni indulunk a Nuvolau-csúcsra. A Nuvolau-csúcson feledhetetlen panoráma fogad minket. A Nuvolau menedékházban egy kis pihenőt tartunk, majd egy rövid, de kalandos via ferratán felkapaszkodunk az Averau-csúcsra. Innen Cortina D’Ampezzoba ereszkedünk le. Reggel búcsút mondunk a Dolomitoknak, és elindulunk Cortinából Magyarország felé, ahová késő délután érkezünk meg.

Indulás:
2009. 05. 28.

Ár:
69 900 Ft

Útvonal:
Budapest -Dél-Tirol: Lienz – Sillian – Misurina- Auronzo menedékház – Lavaredo-tornyok – Cortina D’ Ampezzo- Passo Gian – Nuvolau – Averau – Cinque Torri- Cortina D’ Ampezzo – Magyarország

Kerékpár:
Mindenki saját kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges tudsz bérelni a szervezőktől. Megbízható, szervizelt kerékpárral gyere az útra!

Országúti vagy MTB típusú kerékpárral egyaránt részt vehetsz. Ha hegyikerékpárod van, aszfaltgumit javasolunk, mert a tekerések során bitumenes utakon haladunk. Kérünk, hogy hozz néhány „alapalkatrészt”, amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt. Az Altura szerszámokat biztosít a kísérőautóban.

További információk: www.altura.hu

(x)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo