fbpx

BringaPark Kupa: Cleppe másodszor, Buruczkié az összetett

Bár a belga Wouter Cleppe nyerte a kőbányai cyclocross sorozat, a BringaPark Kupa zárófordulóját, Buruczki Szilárd (Kőbánya TC) pedig az összetettjét, mégis a gyerekek voltak a hétvége legnagyobb nyertesei!

KTC Kupa _3018

Két hete még havas, jeges pályán, egy hete sárban, ezen a hétvégén pedig már napsütésben, tavaszias időben szervezték meg a kőbányai BringaPark kupa soron következő futamát. A harmadik és egyben befejező futam végén Buruczki Szilárd személyében hazai győztest ünnepelhettek: Szilárd a férfi elit kategóriában egy győzelmet és két második helyet szerzett az elmúlt hetekben. De talán még nála is boldogabbak voltak azok a gyerekek és szüleik, akik ebben a gyönyörű időben eljöttek a Sportligetbe és a verseny után tekertek egyet az ősszel épült, különleges hullámpályán, vagy kipróbálták az óriás csúszdát a játszótéren.

Jól láthatóan, hétről-hétre népszerűbb lett a bringások között a BringaPark Kupa. Az utolsó futamon már nyolcvannál is többen szerepeltek az eredménylistán, de ennél is többet mond, hogy nagyon sokan nézni, szurkolni érkeztek ide a csapat- vagy, családtagoknak. Nem csalódtak, mert a kőbányai Sportliget valóban varázslatos hely: szánkódombjával, rétjeivel, fás ligetes területeivel, változatos és látványos versenyek szervezésére is alkalmas. A gyermekes családok két futam között pedig a játszótér óriáscsúszdájánál, vagy mászófalánál múlathatják az időt. De a tavaly ősszel a BringaPark első „létesítményként” megépült, 75 mhosszú pumpapályán (vagy más néven hullámpálya) is sokszor torlódás alakult ki ezen a napon – olyan sokan akarták kipróbálni.

KTC Kupa _3 221

Ahogy eddig minden alkalommal, most is 10 órakor a legkisebbek kezdtek. A gyerek versenyek megszokott forgatókönyve helyett (ahol egymástól viszonylag nagy idő különbségekkel érkeznek a célba a bringások) most egész más történt. Több kategóriában is másodpercre azonos idők születtek. Az 8 évesek versenyében mindössze 10 cm döntött Ördög Ákos javára Rónay Bálinttal szemben. A 10-11 éves fiúk közül meg kell említeni Rozgonyi Ádámot, aki mindhárom futamon meggyőző versenyzéssel szerezte meg az első helyet.

A népes, és nagy küzdelmet hozó Master és hobbi futamok után került sor az elit kategóriára. A hazaiak természetesen Buruczki Szilárdnak szurkoltak, de ott állt a rajtnál a belga Wouter Cleppe is, aki két hete megelőzte a KTC-s versenyzőt. A futam képe most sem alakult másként, mint két héttel ezelőtt: ők ketten már a rajt után elszakadtak a mezőnytől, és egy körig Szilárd haladt elől. De a második körben Cleppe robbantott, és körről körre növelte előnyét a láthatóan edző tempóra váltó Buruczkival szemben. Szilárd azonban ezzel a második hellyel is megszerezte az összetett győzelmet. Vagyis Kőbányán maradt az első BringaPark Kupa az elit férfiak versenyében.

KTC Kupa _38645

A helyszínen beszélgetve a résztvevőkkel, biztosak lehetünk abban, hogy a következő versenyeken még többen fognak indulni. Sőt már sokat ezt kérdezték, hogy ugye nyáron is lesznek futamok a Sportligetben? Köszönettel tartozunk a pálya építésében és karbantartásban sokat dolgozó KTC-s egyesületi tagoknak, és mindazon szervezeteknek, és kollégáiknak, akik hozzájárultak a versenysorozat sikeréhez. A Kőbányai Önkormányzat mellett fontos megemlítenünk a Kőkert Kft-t, valamint a Kőbányai Wolf Polgárőrséget, akik önzetlenül álltak a bringások mellé, és segítették a biztonságos lebonyolítást.

A 3. forduló eredményei: Eredmények 3 futam

Összetett eredménylista: Eredmények összetett 3 futam után

A fotókat Tóth Donald Lászlónak és Dr. Kovács Kristófnak köszönjük!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo