fbpx

Bradley Wiggins a feladásról: “a Tour címvédőjeként nem bújhatsz el…”

A Tour de France címvédője az egész Giro d’Italia folyamán szenvedett, először az esős időben rendkívül csúszóssá váló poros dél-olasz utakkal gyűlt meg a baja és gyűlt az időhátránya, majd a nedves hidegben a szervezete sem bírta a strapát, légúti fertőzés miatt már a rövid, sík 12. szakaszon sem tudott végigmenni a mezőnnyel, több mint 3 perc hátránnyal érkezett egy gruppettóban.

Giro_Wiggins_07

A 13. szakaszon már nem állt rajthoz, délután így nyilatkozott csapata a Team Sky weboldalán:

„El vagyok keseredve, de van, amit nem lehet kontrollálni. Igazán szomorú vagyok, hogy így kellett befejeznem, mert sokkal nagyobb céllal jöttünk ide. Ma reggel a doki azt mondta: ebből elég, mert nagyon rosszul aludtam az éjszaka, tegnap nagyon rosszul voltam, ma pedig hosszú szakasz következett. Eddig tudtam folytatni a küzdelmet, mielőtt kijelenthettem, hogy az összetett elúszott.

Giro_Wiggins_02

Nehéz lenne csak egynek lenni a sok közül a Girón, mert mindenki sokat várt tőlem. Sokan vannak jelenleg a mezőnyben, akik betegek, de a Tour de France címvédőjeként nem bújhatsz el és léphetsz tovább. Nagyon nehéz volt tegnap abban a pozícióban tekerni, mert nem szoktam. Nem szoktam síkon leszakadni a mezőnyről. Ez már olyan jel, hogy valami nagyon nincs rendben.

Giro_Wiggins_01

A döntésünknek olyan aspektusa is volt, hogy teljes erővel a Tourra koncentrálhassak, mert ha folytatom ezt a Girót, akár hosszabb távon is károkat okozhatott volna. Csapatunkkal itt húztunk egy vonalat, és mostantól elkezdünk minden erőnkkel a Tourra összpontosítani.”

Giro_Wiggins_03

Vagyis innentől kezdve a Tour de France legnehezebb hegyi szakaszainak teljesítéséig egyvalamire biztosan nem kapunk választ: Wiggins vagy Chris Froome lesz-e a brit csapat első számú embere a világ legnagyobb kerékpárversenyén…

Fotók: Team Sky

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo