fbpx

Blazsó és Dósa győzelem a Bakony Maratonon

Május 18-án, harmadik alkalommal került megrendezésre a Kelly’s Bakonyerdő Maraton. Hosszútávon Blazsó Márton (VKE-Nelson) és Buruczki Szilárd (Merida-Kőbánya TC)  küzdelmére lehetett számítani az elsőségért, míg a nők elit kategóriájában, középtávon Dósa Eszter (Vitalitás SE) számított favoritnak.

A pálya nagy része murvás utakon vezetett, viszont a pár amúgy is technikás szakaszt még nehezebbé tették az esőzések. A sár miatt volt olyan emelkedő, ahol még a legjobbak is a bringa tolására kényszerültek. A közép- és hosszútáv versenyzőinek kétszer kellett megmászni a Bakony legmagasabb pontját, a Kőris-hegyet. Akik nem a dobogós eredményekért küzdöttek és volt idejük körbepillantani, megcsodálhatták milyen szép e táj tavasszal. Az egynyomos ösvények és  izgalmas lejtők kedvelői talán kis hiányérzettel távoztak a rendkívül hangulatos, családias rendezvényről.

Blazsó Márton a Kőris-hegyre menet (fotó: Kenyeres Zsolt)

Blazsó Márton a Kőris-hegyre menet (fotó: Kenyeres Zsolt)

100 km-en, a férfiak mezőnyében Blazsó Márton érkezett be elsőként, akárcsak tavaly. Marci egy szóval jellemezte a mai versenyt: “kamikaze“.  Legfőbb vetélytársától, Buruczki Szilárdtól elpártolt a szerencse, defektet kapott, ez is közrejátszott, hogy viszonylag nagy időkülönbség alakult ki kettejük között (no meg Marci “kamikaze” hozzáállása). Szilárd végül így is megőrizte második helyét Búr Zsolt (Alpinbike-Giant) előtt.

A nőknél – a maraton Európa bajnoki 10.-  Dósa Eszter esélyeshez méltó, magabiztos győzelmet aratott a 69 km hosszú pályán. Mögötte másodikként a tereptriatlon specialista Poór Brigitta(X2S Haibike TEAM) érkezett. Az abszolút 3. pozíciót a master korú Albert Katalin (VKE-Nelson) zsebelhette be.

Dósa Eszter magyar bajnokhoz méltóan versenyzett (fotó: Kenyeres Zsolt)

Dósa Eszter magyar bajnokhoz méltóan versenyzett (fotó: Kenyeres Zsolt)

Akiknek nem volt elég a maraton versenyterhelése, holnap ismét megpróbálkozhatnak a Kőris-hegy meghódításával egy időfutam keretében.

Eredmények:

Hosszútáv férfi abszolút:

  1. Blazsó Márton (VKE-Nelson)
  2. Buruczki Szilárd (Merida-Kőbánya TC)
  3. Búr Zsolt (Alpinbike Team Giant Endura Csonticar)

Középtáv női abszolút:

  1. Dósa Eszter (Vitalitás SE)
  2. Poór Brigitta (X2S Haibike TEAM)
  3. Albert Katalin (VKE- Nelson)

További eredménylista:

2013_Bakony_Maraton

2013_bakony_maraton_ex

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo